Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

MP3s luisteren zonder helicoptergeluid op de achtergrond...

wateengedoe2
6 antwoorden
 • Ik wil MP3s van data-CD luisteren. Helaas blijft de CD-ROM-speler hard zoemen, ook als er al genoeg tijd overheen gegaan zou moeten zijn om een flink deel van de muziek in de cache op te slaan. Is er een mogelijkheid om de CD-ROM-speler bijv. langzamer af te stellen dan hij werkelijk is, en zo zonder 'helicoptergeluid' naar muziek te luisteren vanaf CD?

  Ik wil liever niet de muziek kopieren, want hier (op mijn werk) kan ik niet naar de C-schrijf schrijven, en spelen vanaf mijn netwerkschijf geeft weer een heleboel netwerkverkeer wat m.i. niet nodig is en in de ogen van de systeembeheerder waarschijnlijk zelfs compleet ongewenst ;)

  PS ik hoop dat dit in het juiste forum staat. Het gaat immers over de instellingen onder Windows en niet zozeer over de CD-ROM-speler zelf (hardware).
 • Helaas langzamer als een audio CD afspelen (die wordt al op 1X speed afgespeeld) kan niet. Je zal de oorzaak ergens anders moeten zoeken, je hebt gewoon een rumoerige CD-Rom speler of hij resoneerd in het frame van de computer. Bij resonantie is er wel wat aan te doen, zit het echter in de CD-Rom speler dan ben je waarschijnlijk gewoon aan een nieuwe toe.
 • Is het met AL je CD's zo ?
  Ik ken dit geval namelijk ook, maar is afhankelijk van het CD'tje wat ik erin doe. Ik ben er nog niet achter (en heb er ook niet verder naar gezocht) of het ligt aan het type CD of aan de manier (snelheid) waarmee de CD gebrand is
  Met officiele CD's heb ik er nauwelijks last van. Met gebrande CD's zo af en toe en dan op meerdere spelers.
 • Het gaat om mp3-s mensen…

  Er zijn programma's die de maximale leessnelheid van de cd-rom-speler kunnen instellen, maar die zul je moeten installeren. Als je niet op de c-schijf mag schrijven dan wordt dat moeilijk…
 • Thanks kuhlie … Inderdaad MP3s (data dus), geen audio-CD! OK, een programmaatje om de [b:017fe90cd0]maximale[/b:017fe90cd0] snelheid te reguleren, maar zou hij niet automatisch minder dan maximaal moeten gaan draaien als er eenmaal een stuk van het MP3-tje in de cache zit? Ik had eens een 8x-speler die zonder haperen MP3s kon afspelen (zonder irritant gezoem), dan zou bijv. zo'n vliegmachien van 50x ook maar max 8x hoeven te draaien om dat te kunnen. Iemand die ik van Audiogalaxy ken, beweert bij hoog en laag dat de computer dat automatisch aanpast, maar ik heb het thuis [b:017fe90cd0]en[/b:017fe90cd0] nu op mijn werk helaas nog niet meegemaakt … 1 of andere verborgen (as usual) instelling in Windows? En dan heb ik het dus niet over de [b:017fe90cd0]maximale[/b:017fe90cd0] leessnelheid, maar over dat de snelheid automatisch aangepast wordt aan hoe snel de data gelezen moet worden.
 • Probeer cd-brehmse (cd-rem (Duits)) eens.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.