Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

kan niet met F8 in safemode komen

belske
6 antwoorden
 • hallo mensen,

  weet iemand hoe je in safemode moet opstarten, bijhalve met F8.
  want als ik F8 indruk bij het opstarten, dan start ie gewoon in normal mode. terwijl ik in safemode wil opstarten om een programma te verwijderen.

  een 2e vraag, met welk commando laat je de inhoud van een map zien in dos ?

  alvast bedankt
 • 1) welke versie van windows gebruik je? oudere versies verwachten nog wel eens iets als Shift+F8 of Shift+F5 of F5. Probeer ook eens tijdens het opstarten de Ctrl-toets ingedrukt te houden.
  2) dir
 • ik gebruik windows ME

  en als ik bijv. "dir mijnmap" intype krijg ik de gehele inhoud van "mijn map" ?
 • Om in WinME in Veilige Modus op te starten kun je ook volstaan met het ingedrukt houden van de SHIFT-toets. Je kunt loslaten zodra het Windows logo verschijnt.
  Met het commando [b:f2ec6b6b52]dir mijnmap[/b:f2ec6b6b52] krijg je inderdaad je gehele inhoud van de map [b:f2ec6b6b52]mijnmap[/b:f2ec6b6b52] te zien, tenzij hierin verborgen- of systeembestanden staan. Er zijn daarvoor alternatieven: [b:f2ec6b6b52]dir /ah[/b:f2ec6b6b52] laat verborgen bestanden zien, [b:f2ec6b6b52]dir /as[/b:f2ec6b6b52] laat systeembestanden zien. Een directer commando zou zijn [b:f2ec6b6b52]attrib[/b:f2ec6b6b52], waarmee je echt alle bestanden en mappen ziet.
  Kijk eventueel even op http://vernon.frazee.net/ms-dos/6.22/help/index.htm voor de syntax zoals deze voor DOS 6.22 gold. Deze is min of meer gelijk aan de huidige versie. En anders geef je in een DOS box [b:f2ec6b6b52]DIR /?[/b:f2ec6b6b52] of [b:f2ec6b6b52]ATTRIB /?[/b:f2ec6b6b52] waarin het ook wel staat, maar dan wel veel korter.

  EDIT: Ik zie nu een spatie staan tussen je tweede "mijn map". Het gebruik van spaties is lastig is DOS. Ofwel heet zo'n map dan [b:f2ec6b6b52]MIJN M~1[/b:f2ec6b6b52] (6 karakters +~1 of een oplopend getal) ofwel moet je aanhalingstekens gebruiken, dus [b:f2ec6b6b52]"MIJN MAP"[/b:f2ec6b6b52].
 • daar heb ik nog eens wat aan dank je wel
 • Je kunt in msconfig ook instellen, dat je altijd het boot menu te zien krijgt. Start, run, msconfig, general, advanced, enable startup menu.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.