Vraag & Antwoord

OS Windows

(gedeeltelijke) schermweergave in berichten plaatsen

6 antwoorden
  • Ik zie regelmatig dat in een bericht in een forum een weergave is geplaatst van een onderdeel van hetgeen op het beelscherm te zien is (geweest). Met andere woorden: ik wil bijvoorbeeld in een e-mail of in een forum laten zien welk rolmenu er komt indien ik een bepaalde map open of ik krijg een melding op het scherm en wil dit vastleggen teneinde hier later mee aan de slag te kunnen. Bij 'gewone' illustraties gaat dit via de rechtermuisknop, dat weet ik, maar dit bedoel ik dus niet. Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb kunnen uitleggen. Alvast bedankt voor het meedenken Robert
  • Je hebt het over screen captures. Bij bvb een foutmelding doe je ALT+PrtScr (print screen) en dan staat dit op je clipboard, zodat je die kunt plakken in bvb paint en dan opslaan. Wil je een capture maken van een menu, dan zal je een captureprogramma moeten gebruiken, want met ALT+PrtScr zal je het hele programma capturen. Een vb van zo'n programma is Corel Capture (zit bij de coreldraw graphic suites) maar er zijn waarschijnlijk tal van andere (freeware) screen capture programma's te vinden.
  • Juul bedankt voor je antwoord, maar met alt plus printscreen krijg ik geen klembordactiviteit. Er gebeurt helemaal niets. Ik gebruik WindowsXP Prof en OfficeXP Prof, dat had ik in het eerste bericht niet expliciet vermeld in mijn vraagstelling. Ik kan wel bijvoorbeeld een (web-) pagina selecteren en verwerken als een Worddocument, maar dat bedoel ik dus niet. Het gaat echt om uitrolmenu's bij documenten/mappen die ik uitgerold en wel wil vastleggen: vergelijkbaar met hetgeen je in instructieboeken ziet.
  • [quote:5e6114f6eb="Robertnl"]Juul bedankt voor je antwoord, maar met alt plus printscreen krijg ik geen klembordactiviteit. Er gebeurt helemaal niets. Ik gebruik WindowsXP Prof en OfficeXP Prof, dat had ik in het eerste bericht niet expliciet vermeld in mijn vraagstelling. Ik kan wel bijvoorbeeld een (web-) pagina selecteren en verwerken als een Worddocument, maar dat bedoel ik dus niet. Het gaat echt om uitrolmenu's bij documenten/mappen die ik uitgerold en wel wil vastleggen: vergelijkbaar met hetgeen je in instructieboeken ziet.[/quote:5e6114f6eb] Bedoel je zoiets: Uitrol menu Word 2000 [img:5e6114f6eb]http://free.hostdepartment.com/snuffrus/voorbeeld.jpeg[/img:5e6114f6eb] Het hele scherm opnemen is alleen [b:5e6114f6eb]Print Scrn[/b:5e6114f6eb], [b:5e6114f6eb]Alt + Print Scrn[/b:5e6114f6eb] is bedoelt voor popup windows.
  • maak in word een nieuw document aan en dan kun je hem plakken. Succes :wink:
  • het nadeel van alt+printscrn is dat je meteen een plakactie moet ondernemen. met een screencaptureprogramma als screenhunter is dat beter voor je geregeld: je bepaalt zelf de uitsnede van wat je wilt vastleggen, en de gemaakte screenshots worden netjes genummerd automatisch voor je opgeslagen zodat je later in één keer je verhaal met plaatjes kan opbouwen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.