Vraag & Antwoord

OS Windows

Welk e-mail programma is een goede vervanger van OE 6

17 antwoorden
 • Nu ik XP SP1 geinstalleerd heb kan ik ook Outlook Express (OE) en Internet Explorer (IE) verwijderen. Nu is er voor mij geen alternatief voor IE, sorry voor al uw Mozila en Opera discipelen. IK ben wel een groot voorstander van Open Source programma's en bezit menig Mozilla browser, maar de fancy plugins van IE vind ik niet weer in andere browsers, zoals het fixen van je background. Maar ik ben wel zat van OE, virussen hebben vrij toegang en het beheren van je adresboek is allerbelabberst. Wat is een goed alternatief voor Outlook Express waar ik ook mijn oude mail van OE in kan importeren. Let me know!!!
 • E-mail programma dat geleverd wordt met Netscape.
 • mozilla/netscape? hmm... ga toch /liever/ voor eudora stond ook ergens in de c!t d8 ik :) PS. wat bedoel je met 'menig mozilla-browser'?
 • [quote:81bd9a3e23="webspider"]wat bedoel je met 'menig mozilla-browser'?[/quote:81bd9a3e23] Nou je hebt de mozilla-engine in vele smaken en ik heb er 5; Mozilla The Original, Kmeleon, Netscape 4.8 en Netscape AOL 6.x/7 en natuurlijk Opera (maar dat is geen mozilla-engine). Deze heb ik allemaal om te kijken of als de websites die ik maak hier ook mee werken. Maar nog even over een ander e-mail programma. Wat denken jullie van Pegasus Mail?
 • In Computer!Totaal maart 2002 stond een vergelijking van 7 e-mailclients waaronder Pegasus mail 4.0.
 • Hallo, Ik gebruik de laatste drie maanden PocoMail. Ben hier zeer enthousiast over. Mooie layout, gebruikersvriendelijk en uiterst betrouwbaar. Je hebt in dit programma ingebouwde spamfilters enz. enz. Het enige, tenminste voor mij, kleine minpuntje is dat als je een website bezoekt en vanaf die site een email naar iemand wilt sturen, dat niet kan. Dit is een ingebouwde beveiliging van PocoMail. Op die manier ben je nog meer beschermd tegen virussen e.d. Ik los dit nu op door het emailadres te kopieëren en dan te plakken in de adresbalk van een nieuw bericht. Ik ben er al aan gewend, dus zo'n ramp is het niet. Als je niet heel erg veel waarde hecht aan een mooie layout dan raad ik je aan om the Bat eens te bekijken. Ook zeer betrouwbaar wat virussen betreft. Het enige nadeel van the Bat vind ik is dat als je een bericht opstelt je niet de keuze hebt uit verschillende lettertypes. Dat is de reden dat ik overgestapt ben naar PocoMail, hiermee kan je echt van alles doen wat je wilt. Kijk maar eens, groeten Ruurd
 • Als je eens iets heel anders wilt kijk dan eens naar Incredimail. Werkt prima! www.incredimail.com groeten spruitje
 • Ik zoek ook een vervanger voor OE6, vanwege het zeer frequent corrupt worden van een bestand waardoor OE6 uiterst traag wordt opgestart. Staat die vergelijking die in C!T stond van e-mail programma's ook op www.computertaal.nl? Ik vind het niet direct. Wat mij betreft moet het programma zeer gebruiksvriendelijk zijn, en moet het helemaal geen ingewikkelde opties hebben. Gewoon e-mail bekijken, verzenden en adresboekje opstellen. Zoals de meesten doen dus. Ik heb eudora eens geprobeerd maar ik hou er niet van. Ik had veel problemen met het opvragen van e-mails, terwijl het soms wel werkte, dus zal het waarschijnlijk niet aan een verkeerde instelling liggen.
 • [quote:e03163179a="Ruurd"]Het enige, tenminste voor mij, kleine minpuntje is dat als je een website bezoekt en vanaf die site een email naar iemand wilt sturen, dat niet kan. Dit is een ingebouwde beveiliging van PocoMail. Op die manier ben je nog meer beschermd tegen virussen e.d. Ik los dit nu op door het emailadres te kopieëren en dan te plakken in de adresbalk van een nieuw bericht. Ik ben er al aan gewend, dus zo'n ramp is het niet. [/quote:e03163179a] Um, mij lukt dat dus wel. Opera in combinatie met Poco. Dus die ingebouwde beveiliging is een leuke theorie, maar het betreft gewoon een verkeerde instelling op jouw PC.
 • [quote:c3e8f8b591="spruitje"]Als je eens iets heel anders wilt kijk dan eens naar Incredimail. Werkt prima! www.incredimail.com groeten spruitje[/quote:c3e8f8b591] Niet voor iedereen aan te bevelen: http://home01.wxs.nl/~kleyn080/intropieter.html Als je toch al krap in je systeembronnen zit kun je beter Eudora of Pegasus nemen. Poco heb ik helaas geen ervaring mee. Grtz,
 • Het nadeel van het weggooien van OE is wel het feit dat je ook een ander programma moet hebben voor het lezen van nieuwsgroepen (als je dit dit nooit doet is er niets aan de hand natuurlijk) mede gezien dit feit vind ik OE toch echt het meest gebruikersvriendelijk.
 • Overigens, opera heeft een mailprgramma ingebouwd. wel ff aanzetten natuurlijk: bestand->voorkeuren->programma's en paden->toon emailclient
 • Hallo Brigitte, Nou, bij mij werkt het echt niet hoor. Er wordt ook heel duidelijk aangegeven op de F.A.Q. lijsten dat Pocomail dat ook met opzet doet zie: http://www.jdfsoftware.com/pocofaq/mapi-slaven.html Ik snap niet dat het bij jou wel werkt. Lijkt me heerlijk, dat is echt mijn enige frustratie over PocoMail. Verder is het voor mij echt emailprogramma nr. 1. Vraagt zeer weinig schijfruimte, heeft echt alle mogelijkheden. Weet jij trouwens hoe je een script aanmaakt en gebruikt? Misschien kunnen we dit even 'privé' voortzetten? Mijn email is ruurd58@xs4all. bedankt Ruurd
 • Dat gaat over mapi, dat heeft toch niets met "mailto" te maken? Het gaat om een key in je register die mailto regelt. Hieronder vind je een export van mijn key: ----------------- Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto] "URL Protocol"="" [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\DefaultIcon] @="C:\\PROGRA~1\\PocoMail\\Poco.exe,-1" [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell] [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell\open] [HKEY_CLASSES_ROOT\mailto\shell\open\command] @="C:\\PROGRA~1\\PocoMail\\Poco.exe /m \"%1\"" ----------------- Zo moet het gewoon werken. Van scripts heb ik weinig kaas gegeten, ik kijk af en toe of er leuke voorgebakken scripts op de site van Poco staan.
 • Bedankt Brigitte, Ik heb mijn registry aangepast naar jouw instellingen en alles werkt nu perfect! Fantastisch, reuze bedankt! Nu kan ik iedereen ZEKER PocoMail aanraden. Het is nu voor de volle 100% HET emailprogramma voor mij. groeten Ruurd
 • Nou nog één keertje dan. Met de installatie van SP1 kun je diverse ingebouwde programma's zoals Outlook Express e.d. UITSCHAKELEN, en dus niet verwijderen ze zijn welliswaar losgeweekt van Windows maar weg zijn ze allerminst. De uitgeschakelde programma's blijven dus gewoon op je HDD staan je kunt ze met hetzelfde progje ook weer gewoon inschakelen. Het Amerikaanse DOJ (zeg maar justitie) had geëisd dat de mogelijkheid om deze programmas uit te schakelen door M$ werdt ingebouwd in Windows. Nou uitschakelen kun je ze dus inderdaad, maar NIET verwijderen. :wink:
 • Outlook Express is overigens vrij eenvoudig uit je systeem te verwijderen. http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q263/8/37.ASP (2000/XP) http://support.microsoft.com/support/kb/articles/q256/2/19.asp (98/ME)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.