Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

DOS vraagje (batch-opdrachten)

webspider
5 antwoorden
 • Hallo,

  Hoe kan ik een Batch-bestand invoer van de gebruiker vragen? Ik ben namelijk bezig met een wachtwoord te maken via een Batch-bestand. De bedoeling is dus: Wat is het wachtwoord? Vervolgens worden een aantal tekens ingevoerd en dan via de optie IF ERRORLEVEL kan ik de gebruiker al dan niet toelaten op mijn systeem. Het is me wel eens gelukt, maar dat is 6 jaar terug en ik ben vergeten hoe het moet. Via CHOICE kan ik wel invoer vragen, maar dat beperkt zich tot één cijfer en dan is een wachtwoord wel heel makkelijk te raden.
  Weet iemand hier meer van?????????
 • hmm.. nee, maar ik ge even een programmatje voor je schrijven dat dat wel doet ;) (zonder codering, zet mn eigen programma ook nog wel eens op internet)
 • Gelukt :)

  [code:1:c5d9983e59]
  OPEN "ww.ww" FOR INPUT AS #1
  INPUT #1, ww$
  CLOSE
  CLS
  FOR x = 1 TO 3
  INPUT "Wat is het wachtwoord?", ww2$
  IF ww$ = ww2$ THEN
  PRINT
  PRINT "Correct"
  SYSTEM
  END IF
  PRINT "Niet correct"
  NEXT

  CLS
  COLOR 12, 0: PRINT "Het wachtwoord is NIET correct na 3 maal proberen."
  COLOR 15, 0: PRINT : PRINT "Het systeem zal nu geblokkeerd worden"
  do:loop
  [/code:1:c5d9983e59]

  Dit programma leest het wachtwoord uit "ww.ww" en controleert het met het ingetypte wachtwoord. Als het wachtwoord niet klopt blokkeert het programma het systeem.

  link: http://platypusnet.org/~webspider404/ww.exe
 • bovendien - dit hoort toch bij OS anders?
 • Bedankt!
  Ja, inderdaad dit hoort bij nader inzien ergens anders.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.