Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstartprobleem XP

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik draai XP home op mijn computer en bij het opstarten van de computer blijft hij hangen. Als ik mijn USB scanner en USB ADSL (alcatel) modem afkoppel en opstart gaat het zonder problemen. Als ik mijn modem weer aansluit wordt hij zonder problemen herkend en kan ik gewoon internetten en emailen. Tevens is het zo dat als hij een maal werkt ik zonder problemen kan opstarten, als hij een aantal uren heeft uitgestaan blijft hij weer hangen.
  Ik heb XP opnieuw geïnstalleerd, de computer op een geaard stopcontact gezet een 5 tal keren opgestart maar hij blijft hangen. Weet iemand misschien een oplossing voor dit probleem,
  bij voorbaat dank Hans
 • Wat is je merk en versie moederbord en USB scanner?

  Blijft ie ook hangen als je alleen de ADSL aansluit of de scanner?
 • Ik heb een Soltek SL-67EV1 moederbord en een Mustek 600 usb scanner, maar deze heb ik niet aangesloten (wel de driver nog geinstalleerd nooit problemen mee gehad) Ik heb het probleem ook met het modem ingeplugd.
 • Heb je nieuwste drivers al geprobeerd. [b:d0c498e8d0]Support Site Alcatel Speedtouch[/b:d0c498e8d0]

  Misschien een [b:d0c498e8d0]update[/b:d0c498e8d0] van de BIOS of VIA drivers kan ook helpen.
  Het flashen van je BIOS is niet geheel ongevaarlijk. Weet wat je doet en lees de handleiding goed
 • Ik heb de via drivers geinstaleerd ben een beetje huiverig voor een bios update (vind het erg vreemd dat ik al maanden zonder probleem xp draai en er zomaar problemen ontstaan)
 • [quote:94d214dcaa="hans12345"]Ik heb de via drivers geinstaleerd ben een beetje huiverig voor een bios update (vind het erg vreemd dat ik al maanden zonder probleem xp draai en er zomaar problemen ontstaan)[/quote:94d214dcaa]
  Ja, dat ben ik met je eens, je BIOS updaten is een secuur werkje.

  Heb je misschien voor dat deze storing zich manifesteerde een stroom storing gehad of zo, een blikseminslag in de buurt of zelf aan het mobo gesleuteld (bijv. kaart verwisselen, CPU vervangen, enz)?
 • Er is tijdens mijn vakantie een blikseminslag geweest in de buurt (koste mij een dvd speler) maar ik had alle stroom stekkers van de computer eruit behalve de telefoon pluggen.
 • Als de bliksem in de grond is geslagen of in een wisselstation van de KPN kan er een lichte stroomstoot door je PC zijn gegaan, en gezien ADSL via de telefoon lijn gaat kan er dus een stroomstoot door je ADSL-modem zijn gegaan naar je USB poort die daardoor best schade kan hebben opgelopen.
  Je kunt in de winkel een PCI-USB kaart kopen en deze erin doen en verder niks meer doen met je vaste USB-poorten op je mobo, ik denk dat dan de storing wel verholpen is. Een USB 1.1 controller kost rond de 14 euro en een USB 2.0 controller rond de 40 euro.
 • Ik heb je raad opgevolg en een kaartje gekocht, het ziet er naar uit dat het weer werkt nog bedankt voor de hulp
 • [quote:aed29b9584="hans12345"]Ik heb je raad opgevolg en een kaartje gekocht, het ziet er naar uit dat het weer werkt nog bedankt voor de hulp[/quote:aed29b9584]

  OK mooi, laten even verder weten of als het storingsvrij blijft.
 • Helaas te vroeg gejuicht. Ik heb de computer net aangezet (hij heeft plusminus een 8 uur uitgestaan) en bleef weer hangen. Ik begin nu toch echt te denken dat er een probleem is met het adsl modem. Ik heb gisteravond de nieuwe driver voor het modem versie 2.0 geinstaleerd.
  Het blijft toch vreemd dat als de comp. draait ik mijn modem kan aansluiten en hij gewoon werkt. Weet jij of iemand anders misschien of welke instellingen in het BIOS allemaal kijken naar de USB poort.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.