Vraag & Antwoord

OS Windows

Nederlandse versie SP1 voor WinXP

19 antwoorden
 • Heeft iemand een idee waar ik de Nederlandse SP1 voor Windows XP kan vinden Engelse versie doet het niet omdat ik WinXP pro NL heb draaien= Alvast bedankt
 • NL loopt altijd een beetje achter. Gewoon een kwestie van afwachten. Ga maar uit van een maandje.
 • Wacht nog maar een maandje???? De Nederlandsse versie zou vandaag uitkomen.
 • Nee SP1 zou vandaag uitkomen (en dat is ook gebeurt), maar dan wel de US Engelse de rest volgt later zoals gebruikelijk bij Microsoft, dus nog even geduld. :wink:
 • Nou het schiet al aardig op. Vandaag staan de US Engelse, de Duitse en de Franse SP1 voor XP op de ( http://download.microsoft.com ) site.
 • Heeft iemand trouwens sowieso enig idee wat er met SP1 gebeurt? Wat lost het op (ik heb geen merkbare problemen). Wat voegt het toe (ik mis niks).
 • SP1 is niks anders dan alle patches en updates die toch al door Windows update ter beschikking stonden, maar dan alles in één keer. Waarbij nog twee extra opties ingebouwd zitten. De eerste extra optie is de product activering die is aangepast i.v.m. blokkering van illegale kopiën van windows XP (SP1 installeerd dan niet, en je kunt geen updates meer downloaden met Windows update). de tweede extra optie is dat na installatie van SP1 het mogelijk is (dit i.v.m. de rechtzaak die zich al 2 jaar voortsleept) om onderdelen als Internet Explorer, Outlook Express, Windows mediaplayer, MS Messenger e.d. uit te schakelen zodat je daarvoor andere software kan gebruiken. Verder niets nieuws onder de zon (totaal niet interessant dus) alleen M$ vaart er wel bij want de beveiliging met product activering is sterker gemaakt zodat als je een tweede PC of meer thuis hebt en daar ook XP op wilt zetten, je één of meerdere extra licenties moet aanschaffen. Advies, NIET DOEN. Haal gewoon de windows updates regelmatig op en je hebt alles al. Behalve dan dat M$ een paar miljoen dollar misloopt. Dat hele SP1 voor XP is puur eigen belang van M$ en verder niets.
 • Zie voor dit soort nieuwtjes ook [url]www.webwereld.nl[/url]
 • Ok,maar dan moet de update functie wel werken. Heb thuis netwerkje, op een van de machine's (xp-pro) werkt de update functie om een of andere onduidelijke reden niet meer. Krijg melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de update server. Raar, is goede pad naar de update-site http://v4.windowsupdate.microsoft.com/nl/default.asp en internet draait erop als een tirelier. Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?
 • Niks aan de hand. De link werkt gewoon.Zal wel druk geweest zijn op het moment dat je het probeerde.
 • [quote:7fc540737a="leonardus"]Ok,maar dan moet de update functie wel werken. Heb thuis netwerkje, op een van de machine's (xp-pro) werkt de update functie om een of andere onduidelijke reden niet meer. Krijg melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de update server. Raar, is goede pad naar de update-site http://v4.windowsupdate.microsoft.com/nl/default.asp en internet draait erop als een tirelier. Iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?[/quote:7fc540737a] Heb dit probleem ook gehad, IE werkt normaal, maar geen update mogelijk. Probeer eens met in eigenschappen van IE, aan te melden via een proxy server, dit heeft nml mijn probleem opgelost, waarom weet ik ook niet. Eddy
 • Ok, duidelijk wat je er mee bedoelt. ga dit ook zeker uitproberen. Alleen is nu de vraag hoe? Heb me nooit met proxy's bezig gehouden. Op mijn netwerk van 4 pc's kun je allemaal onafhankelijk van elkaar op het internet. Op de server (staat altijd aan) draait winroute-light. Bij extra/internetopties/verbindingen staat NOOIT verbinding kiezen aangevinkt. Internet draait perfect. Hoe stel ik dan de proxy in? Optiemogelijkheid van de proxy is zowiezo gray-out. Bedankt alvast voor de moeite.
 • Op de onderstaande link staat veel info over het installeren van SP1 http://www.trwxp.kit.net/xp_sp1.html
 • Zie het onderwerp met deze titel. Hierin staat een link naar de website waar je de cd met het nederlandse servicepack kunt bestellen voor nop.
 • Nou de Nederlandse is er nog niet... http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/servicepacks/sp1/sp1lang.asp Alleen de talen die je daar kan selecteren, toch?
 • Ik heb via microsoft 2 cd's van de nederlandse versie en 1 van de engelse versie besteld. Het duurt ongeveer 28 dagen voordat je de cd's hebt. Ik heb ze deze week besteld. Maar ik ben er vanuit gegaan dat als ik de cd kan bestellen, de versie ook beschikbaar is. Microsoft is sowieso erg traag in dit soort dingen. :P
 • [quote:edc278fa55="Trojan"]Ik heb via microsoft 2 cd's van de nederlandse versie en 1 van de engelse versie besteld. Het duurt ongeveer 28 dagen voordat je de cd's hebt. Ik heb ze deze week besteld. Maar ik ben er vanuit gegaan dat als ik de cd kan bestellen, de versie ook beschikbaar is. Microsoft is sowieso erg traag in dit soort dingen. :P[/quote:edc278fa55] 28 dagen. Dat is volgens mij toch een kleine maand. Dan is SP1 NL al lang uit, maar SP CD's zijn handig voor diegene die geen flat-fee/breedband internet hebben.
 • Dat weet ik, maar op de cd staan ook nog andere, waarschijnlijk interessante en handige, programma enzo. Aangezien er op mijn werk een aantal laptops zijn waar XP pro op staat kan dit handig zijn. Dez laptops worden namelijk door de systeembeheerders gebruikt.
 • 23 September komt dan eindelijk de lang verwachte SP1 van WinXP

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.