Vraag & Antwoord

OS Windows

Een gepuzzel? Herinstallatie in XP..........

9 antwoorden
  • Hai, Even een gepuzzel: Stel, ik wil een herinstallatie/reparatie doen van Windows XP. Welke commando's moet ik gebruiken als ik kies voor Reparatie wanneer ik met een bestaande XP de opstartcd gebruik? Let op: het gaat hier over Windows XP Pro. Had het even voor de zekerheid getest door vanuit de cd op te starten en te kiezen voor Reparatie/herinstallatie. (Dit om eventuele corrupte files over te laten schrijven). Nadat ik dat gedaan had, krijg ik een dos-box met de C:\ en een melding EXIT om terug te gaan naar Windows. Maar reparatie? ho maar. wordt niet uitgevoerd. Hoe kan ik dan zien welke commando's er gebruikt kan worden om toch een reparatie te starten? Waarom zou men dan die optie ingebouwd hebben als je een herstelfunctie kan doen? De herstelfunctie (van vorige week bijv.) vernietigt wel je data die je daarna hebt geinstalleerd (of wanneer je bestanden gedownload hebt!). Dat was dus niet mijn bedoeling van de herstelfunctie. Vandaar mijn vraag hoe je zoiets kan repareren. Ik hoop dat dit duidelijk is.
  • Systeemherstel heeft toch alleen effect op Windows en niet op evt. proggies en mp3's die gedownload zijn??
  • Typ eens in je Start > UItvoeren venster het commando sfc /scannow in (let op spatie achter sfc) met de CD in je speler. Groetjes, Pieter
  • http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_install.htm
  • Wat hier niet bij staat: De repair zal op een bepaald punt vragen om een vooraf gemaakte repair-diskette met systeeminstellingen. Deze kun je maken via de Back-Up functie van WinXP Pro.
  • [quote:384c615448="Ronald©"]Systeemherstel heeft toch alleen effect op Windows en niet op evt. proggies en mp3's die gedownload zijn??[/quote:384c615448] Jah, was het maar waar. Ik had een herstelpunt gemaakt van 2 weken geleden (om te testen). Na die datum download ik verscheidene dingen en installeer het. De herstelfunctie uitgeprobeerd om het herstelpunt terug te zetten. En ja hoor. de gedownloade bestanden en die geinstalleerd waren zijn weg. Daarom dat ik vraag of het anders kan. Dus via die reparatiefunctie. Let op: we hebben het wel over 2 verschillende dingen.
  • [quote:9812f79bdc="Ben Jonson"]http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_install.htm[/quote:9812f79bdc] Jammer Ben, Dit is bijna goed. Vanaf het punt dat je de R toets indrukt, kom ik in een dosbox met c:\ (en Exit om terug te gaan naar Windows). Daar krijg ik GEEN instructies of wat dan ook om een repair functie uit te voeren. En dat was wel mijn bedoeling.
  • Ik geef je dit mee voor wat het waard is, want ik probeerde het zelf nog niet uit. (ik pikte het op van een ander forum, dacht ik): je moet booten vanaf xp-cd >> repair functie kiezen >> dan kom je in Recovery Console (dos-achtige omgeving) >> dan doe je het volgende: delete C:\Windows\system32\config\system copy C:\Windows\repair\system C:\Windows\system32\config\ eventueel hetzelfde nog met: delete C:\Windows\system32\config\software copy C:\Windows\repair\software C:\Windows\system32\config\ Indien je dit uitprobeert, vertel me eens of het werkte? grtz!
  • [quote:e4749a7ae7="Passer"]Ik geef je dit mee voor wat het waard is, want ik probeerde het zelf nog niet uit. (ik pikte het op van een ander forum, dacht ik): je moet booten vanaf xp-cd >> repair functie kiezen >> dan kom je in Recovery Console (dos-achtige omgeving) >> dan doe je het volgende: delete C:\Windows\system32\config\system copy C:\Windows\repair\system C:\Windows\system32\config\ eventueel hetzelfde nog met: delete C:\Windows\system32\config\software copy C:\Windows\repair\software C:\Windows\system32\config\ Indien je dit uitprobeert, vertel me eens of het werkte? grtz![/quote:e4749a7ae7] Wow......... das wel erg drastisch...... waarom niet gelijk een format?! :o Dat is niet mijn bedoeling, maar ik wilde het gewoon weten voor het geval dat zo'n situatie voorkomt. Gelukkig tot op heden heb ik geen probs meer. Maar je weet maar nooit.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.