Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

2 x WinXP op één systeem

Binary
8 antwoorden
 • Heeft iemand ervaring met 2 x XP Home Edition NL op zijn bak? Ik wil twee systemen draaien: een om muziek te maken en een voor Office, internet, etc. Ik heb geen zin in al die zware muziekappz (makkelijk 40 appz en 500 mb) op mijn normale systeem en eveneens geen zin in dat ZIELIGE oude Win98

  Bij voorbaat dank, Dipt

  ps ik draai met twee Hdd's op Fat32 (uiteraard, NFTS geeft allerlei compatibiliteitsproblemen): een Maxtor 7200 40 GB en een Maxtor 5400 20 GB
 • Ik zie even het voordeel niet?

  Kun je niet twee gebruikers aanmaken?
  Als je onder de ene inlogt om muziek te gebruiken, en als andere gebruiker van de rest?

  Kan me haast niet voorstellen dat je systeem er met 2 besturingssystemen sneller op wordt.
  Maar….ik kan me vergissen.
 • Ja, dat kan gewoon draaien.
  1e XP op een primaire partitie op de 1e HD primaire IDE-controller, 2e XP op een logische partitie, kan overal.
  XP maakt dan zelf een bootmenu aan.
  Groetjes, NoZtra.
 • Ik heb deze zelfde vraag een tijd geleden ook al gevraagd in dit forum en die begon een beetje hetzelfde als deze, zie maar.
 • Noztra, kan die tweede XP niet ook op een primaire die dan hidden is als de andere actief is? En met welke bootmanager zou jij werken??
 • ODF, wanneer was dat ongeveer? Ik heb geen zin om door je 3000 berichten te ploegen :) . groeten en bedankt, Dipt
 • [quote:e32051feb0]Noztra, kan die tweede XP niet ook op een primaire die dan hidden is als de andere actief is? En met welke bootmanager zou jij werken??[/quote:e32051feb0]
  Ja, dat kan ook. Ik werk met Bootmagic van Powerquest; deze wordt meegeleverd bij Partition Magic (Pro).
  Met Bootmagic kun je per HD maximaal 3 primaire partities beheren, waarvan er dan telkens 1 actief is en 2 hidden. Daarnaast kun je dan nog besturingssystemen beheren die op logische partities staan.
  Groetjes, NoZtra.
 • Hai Noztra en anderen,

  win xp staat nu tweemaal op mijn systeem door de partitiecopy-functie uit Norton Ghost (onderdeel van Norton Systemworks 2003) te gebruiken. Andere manieren leidden constant tot foutmeldingen (autochk niet te vinden enz). Dit werkt dus, maar XP II schijnt toch op een logische partitie te MOETEN staan. Conversie met Partition Magic van logisch naar primair maakt de 2e XP unbootable met Bootmagic. Primair werkt op de een of andere manier dus niet. Dit is hinderlijk want ik wil de systemen kost wat kost gescheiden houden. Heb jij/hebben jullie ook 2x XP die allebei op een primaire partitie staan? Zo ja, hoe heb je dat dan zo gekregen??

  Bij voorbaat hartelijke dank.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.