Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bereikbaarheid NTFS-partitie / Ntoskrnl.exe

None
3 antwoorden
 • Tijdens het starten van de pc (Win XP Pro NL) schrok ik me rot. De volgende foutmelding verscheen:

  [b:8230222727]Het bestand NTOSKRNL.EXE kan niet worden gevonden. Het is waarschijnlijk verwijderd of beschadigd.
  "<Windows - hoofdmap>system32
  toskrnl.exe"[/b:8230222727]

  Na een herstart bleek de pc het wel weer te doen, doch ik maak mij thans ernstig zorgen om dit (kennelijk) belangrijke bestand.
  Gezien de grootte ca. 1,8Mb is 't ook niet even op diskette te zetten.
  Hoe kun je overigens een NTFS-partitie bereiken bij een dergelijk probleem? :-?
 • De kans dat het probleem echt in het bestand NTOSKRNL.EXE zit lijkt mij niet echt groot. Veel meer kans dat de fout is opgetreden tijdens het laden van de bootbestanden. Als daar iets fout gaat, dan wordt het bestand niet gevonden en kunnen er foutmeldingen optreden die een beschadiging suggereren. Eventueel beschadigde bootbestanden kun je repareren in het Recovery Console door bijvoorbeeld het commando [b:c43d5ed431]fixboot[/b:c43d5ed431]. (Zie verder: support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314058). In dit geval lijkt het me allemaal loos alarm.
  Het bereiken van je bestanden in zo'n geval is soms wat lastig. De simpelste oplossing is vaak het installeren van een 2e WinXP, waarin de bestanden wel beschikbaar zijn.
 • [quote:d8e1823695="Binary"]De kans dat het probleem echt in het bestand NTOSKRNL.EXE zit lijkt mij niet echt groot. Veel meer kans dat de fout is opgetreden tijdens het laden van de bootbestanden. Als daar iets fout gaat, dan wordt het bestand niet gevonden en kunnen er foutmeldingen optreden die een beschadiging suggereren. Eventueel beschadigde bootbestanden kun je repareren in het Recovery Console door bijvoorbeeld het commando [b:d8e1823695]fixboot[/b:d8e1823695]. (Zie verder: support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q314058). In dit geval lijkt het me allemaal loos alarm.
  Het bereiken van je bestanden in zo'n geval is soms wat lastig. De simpelste oplossing is vaak het installeren van een 2e WinXP, waarin de bestanden wel beschikbaar zijn.[/quote:d8e1823695]

  Hoi Binary,

  Bedankt voor je info. Ik heb het artikel op de MicroSoft-site maar ff afgedrukt. Lijkt mij handig voor het geval dat…… :(

  Doei.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.