Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

pqRP partitie gekregen ???

Binary
4 antwoorden
 • Beste forumlezers,

  Na het vergroten van mijn Win-XP partitie, samen met een Unallocated gedeelte, met PM 7.0 heb ik een partitie teruggegkregen die de naam heeft van pqRP. Mijn huidige XP-partitie is niet meer bereikbaar en geeft na opstarten een blauw scherm met twee foutmeldingen over [XMNT 2001 program not found skipping autocheck] etc…
  Hoe krijg ik mijn oude XP weer terug of is hiervoor geen redding meer.
  Ik heb al een suggestie gekregen over PTedit, hiermee krijg ik wel weer de FAT32x indeling terug, alleen blijft na het opstarten het welkomscherm staan en start de PC niet verder door.

  Graag jullie hulp dringend gewenst.

  Mvg,
  Frans
 • Problematisch. Dat zondermeer. PQPR wil volgens mij zeggen dat een actie van PQMagic is mislukt en dit is wat er dan achterblijft. Er zijn heel veel dingen die je kunt proberen van inderdaad editen met PTEdit (opstarten met PQMagic rescuedisk, ptedit starten. Verander dan 3C in 0B en bewaar de veranderingen. Opnieuw opstarten met diskette en zie of je bij de partitie kunt komen) tot wat PowerQuest adviseert:

  [quote:77a1c8ff12]To fix a PQRP with PTEDIT:

  1. Run PTEDIT.
  2. Locate the PQRP (partition type 3C). If the PQRP occurred on a logical partition, click "GoToEPBR" to locate the correct partition.
  3. Click in the "Type" field associated with the 3C partition.
  4. Click "Set Type." A list of available partition types is displayed.
  5. Select the appropriate partition type (e.g., FAT32 if the partition type was FAT32 before the PQRP, etc.).
  6. Save the changes and exit.

  If the system does not boot properly at this point, run a directory listing (DIR) on the drive and make sure there are no "DYN_ROOT" entries. A "DYN_ROOT" indicates that the original root directory has been relocated but can, in most cases, be restored. If the directory listing appears as random ASCII code or unrecognizable characters, the partition is likely corrupt and cannot be recovered.

  Note: If the root directory appears as a DYN_ROOT, do not SYS the drive. Modifications made to the drive while in this state can reduce the probability of recovery. Contact PowerQuest Technical Support for further assistance.[/quote:77a1c8ff12]

  In veel gevallen kun je een PQRP 'partitie' beter 'PQRIP' noemen, en gewoon opnieuw beginnen. Zeker als er geen onmisbare zaken op die partitie staan. Dan is recoveren een hele leuke truc, zeker proberen, maar daarna zou ik toch nieuw installeren om eventuele latere problemen die je nu niet voorziet, te voorkomen.

  mvrgroet Edmond
 • HA, en??? is het gelukt, hoe is het gelukt en wat is er gelukt? Ik heb laatst zelf via een Maxtorprogramma een lowlevel diskformat moeten uitvoeren (van 4 uur) om de schijf weer te kunnen gebruiken. Kwas toen wel alle data en partities kwijt, maar die had k gebackupt :lol:

  Okay. later
 • Ik heb wel weer een FAT32 partitie gekregen, alleen start WinXP niet verder op dan het "welkom" scherm. Hierna gebeurd er niets meer, wanneer ik hierop de PC uitzet en boot vanaf flop dan kan ik wel mijn C:\ benaderen en doorbladeren. Hierdoor heb ik ook al wel data veilig gesteld.
  Wat ik toch nog wil is kijken of er een oplossing voor is om WinXP weer operationeel te krijgen zonder data verlies. Zie het als een missie.
  Ik vind het toch vreemd dat ik alles wel via dos kan benaderen alleen wil hij niet doorstarten in XP.
  Wie weet hierop het antwoord.

  Bvd,
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.