Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

digibeet en XP

gerben
7 antwoorden
 • :oops:
  Draaide nog altijd vrolijk op W95 maar de HD's begonnen te roepen dat ze vol liepen, talloze lieden riepen dat ik antiek bezig was.
  En dus heb ik totale nieuwe computer met XP-pro. met de hele hoofdpijnset incluis.
  Allerhande prg.'s werkten niet of deden moeizaam incl. telebankieren.
  Met veel hulp van neefjes enz. (leuk dat men met XP op afstand in je computer kan peuteren!!)
  Zachtjes aan kom ik ietsje op dreef. Bankieren lukt na een week overleg met de (keurige) helpdesk. Emailen moest ik vlgs insiders met Out Look kaal doen. 1586 Em-adressen exporteren werkte matig; PC en plaatsen kwamen in de verkeerde velden terecht maar 't is overgezet.
  Maar voor de rest hebben we qua Email de boel redelijk op orde behoudens dat ik twee dingen niet voor elkaar krijg en wel
  # bij het verzenden van de Em's onder een 5-tal aliassen komt een dialoogvenster dat vraagt om je wachtwoord op te slaan middels een vinkje. Het is alleen een probleem dat ie dat blijft doen bij elke verzending. Kortom hij houdt het wachtwoord ondanks de talloze vinkjes niet vast. IEMAND EEN SUGGESTIE?

  # Tweede probleem waar ik tegenaan loop dat ik allerhande vensters krijg om uit te printen. Maar de meeste keren met een keuze-venster van stijlen. Maar waar ik het meeste behoefte aan heb is gewoon de ouderwetse keus van een bepaald deel "selecteren" om vervolgens uit te printen. Lukt nagenoeg niet, krijg heel simpel de hele pagina incl. alle onderstaande rotzooi..
  WAT HEB IK NOG NIET DOOR?
  Dat is het voor dit moment >>
  Bvd voor de adviezen !!
  AsBo
 • [quote:cc55c1bf50="asbo"]# Tweede probleem waar ik tegenaan loop dat ik allerhande vensters krijg om uit te printen. Maar de meeste keren met een keuze-venster van stijlen. Maar waar ik het meeste behoefte aan heb is gewoon de ouderwetse keus van een bepaald deel "selecteren" om vervolgens uit te printen.[/quote:cc55c1bf50]
  Probeer dan om het geselecteerde deel in een Word of ander document te plakken, en print dat uit.
 • [quote:94fdaff500="E gozeling"][quote:94fdaff500="asbo"]# Tweede probleem waar ik tegenaan loop dat ik allerhande vensters krijg om uit te printen. Maar de meeste keren met een keuze-venster van stijlen. Maar waar ik het meeste behoefte aan heb is gewoon de ouderwetse keus van een bepaald deel "selecteren" om vervolgens uit te printen.[/quote:94fdaff500]
  Probeer dan om het geselecteerde deel in een Word of ander document te plakken, en print dat uit.[/quote:94fdaff500]

  Hallo…….Mag er vanuit gaan dat XP en bijbehorende org.'s een verbetering zijn t.o.v. van W95.
  Als ik tekst vanuit m'n Atariperiode wil hebben doe ik dat op de voorgestelde wijze.
  AsBo
 • [quote:b8f478dfde="asbo"]Allerhande prg.'s werkten niet of deden moeizaam incl. telebankieren.[/quote:b8f478dfde]Dat heet de vooruitgang. In principe is XP stricter dan W95. Een deel zal nog wel werken een ander deel niet.
  [quote:b8f478dfde="asbo"]
  # bij het verzenden van de Em's onder een 5-tal aliassen komt een dialoogvenster dat vraagt om je wachtwoord op te slaan middels een vinkje. Het is alleen een probleem dat ie dat blijft doen bij elke verzending. Kortom hij houdt het wachtwoord ondanks de talloze vinkjes niet vast. IEMAND EEN SUGGESTIE?[/quote:b8f478dfde]Hoe is de Windows aanmelding? Ik heb deze klacht vaker gehoord. Ik vraag me alleen af hoe er wordt aangemeld. Wordt er tijdens het opstarten een keer op Annuleren o.i.d. geklikt? Zo ja, dan kan daar de oorzaak zitten.
  [quote:b8f478dfde="asbo"]
  #Tweede probleem waar ik tegenaan loop dat ik allerhande vensters krijg om uit te printen. Maar de meeste keren met een keuze-venster van stijlen. Maar waar ik het meeste behoefte aan heb is gewoon de ouderwetse keus van een bepaald deel "selecteren" om vervolgens uit te printen. Lukt nagenoeg niet, krijg heel simpel de hele pagina incl. alle onderstaande rotzooi..[/quote:b8f478dfde]Dit begrijp ik niet. Ik heb precies gedaan wat je zegt, en tot mijn verbazing kan ik de tekst gewoon afdrukken. Wat volgens normaal is in het Atari tijdperk is weet ik niet, ik denk dat toch aan vroeger (10 jaar terug). Vroeger printte ik gewoon bestanden uit, niet meer niet minder. Onder selecteren versta ik het markeren van tekst met de muis en/of bepaalde toetsopdrachten. Vervolgens klikken op de rechter muistoets en tja, daar zie ik de opdracht afdrukken staan … Niks geen moeilijke menus of vensters.
 • Je bedoelt waarschijnlijk dat het gehele scherm wordt afgedrukt of bijvoorbeeld in Internet Exxplorer, de actieve pagina. Tja, er zit in WIndows nioet zoiets als geselecteerde data verslepen naar een de printer. Dat gaat via een tekstverwerker (Word, Wordpad, Kladblok o.i.d.). Maar dat was vroeger toch ook zo? Een programma biedt soms bijzondere mogelijheden, het besturingssysteem biedt alleen de basis.
 • :oops: Beste mensen, ik bedoel zoals voorheen gewoon was te werken met Outlook Express 5.0. Nu werd mij, dank zij de superieure mogelijkheden, aangeraden Outlook (kaal) te gebruiken. Dat zit in het systeem van agenda/contactpersonen/Outlook. Die Outlook is kennelijk een onderdeel van Word of andersom. En het is daar dat ik allerhande "Stijl"vormen voorgeschoteld krijg. Kan er niets mee !!
  Kan er dus ook niet een stuk tekst selecteren en dat uitprinten zoals voorheen in Out Look Express 5.0
  Duidelijk wat ik bedoel?
  AsBo
 • De overgang van Outlook Express naar Outlook is best wel een grote stap. Voor mij is dat alweer 2 jaar geleden, helaas. Maarre, ik gebruik Outlook los van WOrd. Verder probeer ik altijd tekst zonder opmaak te kiezen. Best wel lastig als ik e-mail ontvang van mensen die wel een opmaak kiezen. Dat van die stijlen is mij nog niet geheel duidelijk. Bij het afdrukken kan ik wel één stijl kiezen. Ik kies eigenlijk nooit wat. Ik klik gelijk op OK.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.