Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

FAT>>FAT 32 IN XP

Binary
8 antwoorden
 • kan je onder Xp de hardeschijf die op fat staat naar fat 32 convecteren
 • Het zou al fat32 moeten zijn.
  Maar het is volgens mij wel mogelijk.
 • Nee, het hoeft geen FAT32 te zijn. De setup van WinXP bepaalt zelf de keuze tussen FAT/FAT32 door te kijken naar de grootte van de partitie. Kleiner dan 2 Gb wordt automatisch FAT, boven de 2 en tot 32 Gb wordt FAT32. Als je wilt omzetten naar FAT32 dan zou de partitie dus groter moeten worden dan 2 Gb en dat kan binnen WinXP niet zonder de data te verliezen. Met Partition Magic natuurlijk wel. Partitie verwijderen en nieuwe partitie > 2 Gb aanmaken kan in WinXP natuurlijk wel.
 • Ehh ja, de beste keus blijft NTFS. Waarom zou je dit niet kiezen?

  FAT32 is zeker niet slecht, maar het heeft zo z'n (kleine) nadelen onder Windows XP. Onze server ging er van de week onderuit midden in een defragmentatie. Opnieuw starten en niets loos, zelfs geen verloren data of fouten op z'n NTFS schijf :o Niet proberen met FAT32 :wink:
 • [quote:dcb3986a42]Nee, het hoeft geen FAT32 te zijn. De setup van WinXP bepaalt zelf de keuze tussen FAT/FAT32 door te kijken naar de grootte van de partitie. Kleiner dan 2 Gb wordt automatisch FAT, [/quote:dcb3986a42]
  Weet je dat zeker?
  Ik dacht dat met de komst van win98 overgegaan was op FAT32.
 • Volgens mij kan XP alleen draaien op Fat32 of NTFS.
  Maar zeker weten doe ik het niet.
  Kijk maar als je een partitie wil formateren, XP geeft alleen de keuze fat32 of ntfs.
 • Voor zover die partitie groter is dan 2 Gb is dat natuurlijk ook logisch. Als je setup draait, dan kun je kiezen uit FAT of NTFS. Als de partitie <2 Gb is dan wordt het automatisch FAT16, >2 Gb wordt net zo automatisch FAT32. En > 32 Gb kun je helemaal geen FAT meer kiezen.

  Lees dit maar: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q313348& (zie met name punt 10: If the partition is smaller than 2 GB, Setup uses the FAT16 file system)
 • [quote:22883898b5="Binary"]Voor zover die partitie groter is dan 2 Gb is dat natuurlijk ook logisch. Als je setup draait, dan kun je kiezen uit FAT of NTFS. Als de partitie <2 Gb is dan wordt het automatisch FAT16, >2 Gb wordt net zo automatisch FAT32. En > 32 Gb kun je helemaal geen FAT meer kiezen.

  Lees dit maar: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q313348& (zie met name punt 10: If the partition is smaller than 2 GB, Setup uses the FAT16 file system)[/quote:22883898b5]

  Nou zo logisch vindt ik het eigenlijk helemaal niet fat32 kan prima overweg met 2Gb, dus waarom zou je dan nog Fat16 gaan gebruiken?

  Maar ja dat zal wel weer Microsoft zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.