Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

sp1

Francisko
12 antwoorden
 • lees dit eens :evil:
  Ik zie hier een groot aantal mensen die maar Windows Xp Servicepack 1 installeren! Mijn beste medemensen, gelieve het NIET te installeren want dan stuur je je surf en pcgedrag door naar Mircosoft! Ik heb het Servicepack al een tijdje en wat blijkt nu, précies na 10 dagen wordt je pc onder handen genomen van Mircosoft! Programma's die je nooit gebruikt worden met een ongeldige key verbonden en kan je niet meer opstarten! Het beste van dit alles is dat als je Xp Service pack installeert ALLE informatie naar Microsoft verzonden wordt! In elk programma vind je dan na 10 dagen de volgende boodschap:

  "I allow Microsoft to collect anonymous information about how I use its software and services"

  Dit wordt dus in je pc geplaatst na 10 dagen! Het beste is dan nog dat je pc gebombardeerd wordt met bétasoftware van Microsoft zelf! Voor sommige misschien leuk, maar voor mij onpraktisch omdat ik al een paar crashs hierdoor meegemaakt heb!!!

  En wat sommige ook mogen beweren, in de Windows Mediaplayer 9.0 zit een zelfde stukje informatie, want ook daar wordt je surf en gebruikersinformatie van mediaplayer doorgestuurd naar Microsoft!

  Voor de mensen die de nieuwe MSN 5.0 al draaiende hebben is het een gelijke boodschap want wat vinden we in het msn 5.0 menu:

  "I allow Microsoft to collect anonymous information about how I use its software and services"

  Zo zie je maar dat de nieuwe producten van Microsoft waaronder windows mediaplayer, msn 5.0 én servicepack al je gegevens doorgeven naar Microsoft
 • [quote:5bb6d9c08b="plextor"]En wat sommige ook mogen beweren, in de Windows Mediaplayer 9.0 zit een zelfde stukje informatie, want ook daar wordt je surf en gebruikersinformatie van mediaplayer doorgestuurd naar Microsoft![/quote:5bb6d9c08b]
  Dat klopt ik heb die optie gevonden.
  Maar standaard staat deze optie NIET aangevinkt.
  Ook werd er niet gevraagd of je de optie aan wilt zetten.
 • Denkelijk, denkt Bill nu, dat hij Big Brother is. :o
 • Yep, binnenkort krijgt iedereen een webcam (of wordt verplicht er een te kopen), en moet die altijd aanstaan, zodat microsoft weet in wat voor ruimte de computer staat, en kan controleren hoeveel mensen gebruik maken van de programma's.
 • Vlak voordat ik dit item las was ik aan het tobben met Outlook express, ik had een e-mail gekregen met een belangrijk Word document, gisteren kon ik het nog openen en lezen, vandaag, na SP1 is het "onveilige document door Outlook Express ontoegankelijk gemaakt"
  Met geen mogelijkheid kon ik er nog bij, ook geen aanwijzing te vinden hoe dit wel kon, ik bepaal toch zelf wel wat ik open? Een waarschuwing is prima, maar dit gaat erg ver.
  Ook de beveligingsinstellingen van Internet Explorer waren niet meer te wijzigen, je kon wijzigen wat je wou, maar telkens stond het toch weer op "normaal", waardoor ik het document blijkbaar wel kon vergeten, vragen het opnieuw te sturen zou immers hetzelfde resultaat geven.
  Moeten we nu documenten weer op floppy per post sturen of zo???

  Gelukkig had ik de optie om de oude bestanden op te slaan gebruikt en kon ik SP1 weer verwijderen, zeker toen ik bovenstaande berichten las.

  Dat van de beveiligingsinstellingen bekeek ik net nog even, maar ik kan ze niet meer wijzigen, iemand suggesties?
 • als je die mail toch wil op halen.
  zet dan eudora er op
 • [quote:fff5c823ab="plextor"]als je die mail toch wil op halen.
  zet dan eudora er op[/quote:fff5c823ab]

  Heb ik wel eens geprobeerd, vond ik een lastig programma om mee te werken, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk :-)

  De bijlage kan ik weer openen na verwijderen SP-1, gelukkig.

  Alleen de beveiligingsinstellingen zijn niet te wijzigen, ik weet niet of dit voor SP1 ook al was, zo vaak wijzig ik ze niet. Zal eens in TweakXP zoeken of het een optie is die ik misschien daarmee zelf ooit eens heb aangevinkt??? :wink:
 • SP1 heb ik niet nodig. De PC werkt prima zonder.

  Dat hele SP1 is alleen leuk wanneer je echt serieus bezig bent, maar niet als je af en toe een breifje tikt en op internet zit. Wie normale sites bezoekt en niet allerlij ongure sites zal zelden last hebben van hackers. Ik heb ze nog niet gezien. Dat zal allemaal wel loslopen.

  Activeren? Nou vooruit dan maar
  Big brother? NEVER! :evil: :evil: :evil:
 • Alles leuk en aardig, maar behalve het berichtje waar deze thread mee opende kan ik er op het hele net niets over vinden, dat ik SP-1 niet zou moeten installeren, wie weet er inmiddels meer hierover????
 • [quote:a122ee4c8e="Ron2"]Alles leuk en aardig, maar behalve het berichtje waar deze thread mee opende kan ik er op het hele net niets over vinden, dat ik SP-1 niet zou moeten installeren, wie weet er inmiddels meer hierover????[/quote:a122ee4c8e]
  Een andere reden om het niet te doen…
  Niet iedereen tevreden over service pack XP
 • Tsja ik lees al jullie reacties, maar ik (en ik ben absoluut geen windows fan) moet toegeven dat ik geen enkel probleem heb gehad na het installeren van deze SP1.

  Alles werkt normaal naar behoren en ik heb ZEKER na 10 dagen GEEN probelemen gehad zoals eerder gesuggareerd.
 • euh.. ik ben trotse eigenaar van een *orginele* ahum :P XP en heb SP 1 al geinstalleerd gister

  [quote:65c635bd56]
  plextor schreef:
  En wat sommige ook mogen beweren, in de Windows Mediaplayer 9.0 zit een zelfde stukje informatie, want ook daar wordt je surf en gebruikersinformatie van mediaplayer doorgestuurd naar Microsoft!

  Dat klopt ik heb die optie gevonden.
  Maar standaard staat deze optie NIET aangevinkt.
  Ook werd er niet gevraagd of je de optie aan wilt zetten.[/quote:65c635bd56]

  waar staat die optie?

  en ben ik beter af als ik SP1 er afhaal?
  aangezien ik een fanatieke verzamelaar ben van *orginele* :oops: spellen en programma's

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.