Vraag & Antwoord

OS Windows

chkdsk bij opstarten (XP)

Anoniem
jgroenwold
7 antwoorden
 • Graag zou ik willen weten waarom mijn pc iedere keer een chkdsk uitvoert bij het opstarten. De schijf heb ik gecontroleerd op fouten (disk doctor), maar geen fouten gevonden. Waarom dan toch steeds een chkdsk?
  Kan het zijn dat er in het register van XP een waarde aan staat? Ik weet niet waar ik dat kan vinden.
 • Laat chkdsk gewoon even runnen tot windows opstart dan komt chkdsk pas weer als je xp verkeerd afsluit of je systeem crashed.

  Ik ben erachter gekomen dat als je chdsk namelijk onderbreekt dan word hij weer opnieuw gestart bij de volgende keer dat je xp opstart, ook al sluit je windows dit keer wel goed af.
 • CHKDSK ? :-?

  Da's niet goed. Zeker met NTFS zou dat toch niet mogen? Heb je geen NTFS, maar een FAT of FAT32 volume converteer de opstartpartitie dan.

  Wel vreemd, zelfs als mijn PC crashed (gebeurt gelukkig hoogst zelden) en Windows XP automatisch reset zie ik geen CHKDSK en start de zaak normaal en vlot op.

  Kijk toch maar eens in je logboeken wat die zeggen.
 • Als ik in het logboek kijk onder systeem dan staat daar het volgende:
  De structuur van het bestandssysteem op de schijf is beschadigd en onbruikbaar. Voer het hulpprogramma Chkdsk uit op volume D:.
  Vanmorgen bij het opstarten stond dit niet in het logboek maar werd wel een schijfcontrole uitgevoerd.
 • Hetzelfde probleem hier gehad. Lag in mijn geval aan het programma "Hide Folders XP". De manier waarop dat programma werkte vondt Windows XP niet zo fijn met de check disk acties bij opstarten als gevolg. Na deïnstalleren van het programma was het probleem ook verholpen.
  Misschien bij jou ook een progje dat de boel verziekt?
 • Ik heb geen speciaal progjes draaien zoals tweeakui of zo. Zelf heb ik al een registercheck gedaan met bv. NTREGOPT (werkt heel goed!) en regclean. PC start wel sneller op, maar chkdsk blijft opstarten. Bij opstarten wordt wel Zonealarm en AVG virusscan geladen.
  Als je een schijf wilt controleren op fouten, dan zegt windows dat dit de volgende keer bij opstarten wordt uitgevoerd. Dit wordt dus ergens in het register vastgelegd. Waar zou ik dit kunnen vinden?
 • zou het misschien een hardware probleem kunnen zijn? Draait hij verder wel stabiel?

  Grtz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.