Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows ME: Systeem herstellen kan geen herstelpunt maken

Anoniem
spruitje
12 antwoorden
 • Windows ME maakt niet langer automatisch systeemherstelpunten. Als ik probeer om handmatig een herstelpunt te maken volgt een foutmelding met het verzoek om de computer opnieuw op te starten.

  In Configuratiescherm - Systeem - Prestaties - Bestandssysteem heb ik de tabbladen Probleemoplossing en Vaste schijf gecontroleerd:
  - de optie Systeem herstellen is niet uitgeschakeld;
  - Benodigde schijfruimte voor Systeem herstellen staat op Hoog (957 Mb).

  Wie weet raad?
 • Je hebt toch wel genoeg vrije plaats? En heb je de update voor systeem herstellen gedaan met winupdate?
 • Juul,

  Ik heb meer dan genoeg schijfruimte vrij. De Update voor Windows ME Systeem herstellen is op mijn systeem reeds ge-installeerd.
 • hallo jtrouw,

  wat je kunt proberen is om systeemherstel uit te schakelen, vervolgens de computer herstarten en daarna systeemherstel weer inschakelen en nogmaals herstarten. Als het goed is moet er daarna een nieuw herstelpunt gemaakt zijn.

  spruitje.
 • Systeemherstel uitschakelen en de PC herstarten, gevolgd door systeemherstel opnieuw inschakelen en weer herstarten had ik al eens geprobeerd. Jammer, maar helaas.
 • artikel Q274092 - microsoft knowledgebase:

  opstarten in veilige modus
  start-zoeken - vervolgens intypen: wininit.ini
  als dit bestand op je computer aanwezig is moet je dit als volgt hernoemen naar: wininit.xxx

  spruitje
 • Hallo spruitje,

  Opstarten in veilige modus en zoeken naar wininit.ini levert geen zoekresultaat op. Kennelijk is er van een software-installatie geen restant achtergebleven. Heb je nog meer suggesties?
 • wat je ook nog kunt doen is bij bureauaccesoires-systeemwerkset-systeeminfo "registercontrole" uitvoeren.
  mocht dat niet helpen, dan zou je bij www.wintips.nl "NortonUtilities" kunnen downloaden (44MB) :lol: . Dit is een volledig werkende sharewareversie. Systemcheck en Windoctor, evt. Discdoctor uitvoeren!
  groeten spruitje.
 • Hallo Spruitje,

  Je laatste tip (bij bureauaccesoires-systeemwerkset-systeeminfo "registercontrole" uitvoeren) was de gouden! Ik kon weer een systeemherstelpunt maken naar de situatie van dat moment. Helaas kwam ik door de registerreparatie van de regen in de drup. Bij opnieuw opstarten volgde een foutmelding over Newdot~1.dll die niet geladen kon worden. Volgens internetbronnen een restant van niet goed opgeruimde spyware. Dus eind van het liedje besloten na een halfjaar maar weer een schone herinstallatie uit te voeren… Desondanks bedankt!
 • Je hebt zeker de update van Systeem herstellen niet geinstalleerd. Als je dat niet gedaan hebt kun je problemen verwachten. Dus ga naar de MS update site en haal die update binnen. Je hoeft voor systeem herstellen niet in het register te zijn.

  mvg,
  Roy
 • wel als de update reeds geïnstalleerd is en het probleem kan niet op een andere manier opgelost worden!

  spruitje
 • Maar ik kan nergens uit opmaken dat tie de update geinstalleerd heeft. Dus ik adviseer hem om dat eerst maar eens uit te proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.