Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Keuzemenu kwijt tussen 98 en xp

Binary
2 antwoorden
 • Ik heb sinds enige tijd én W'98 SE én XP op mijn computer geinstallleerd.
  Ik kan dan bij het opstarten kiezen met een keuze menu of ik wil werken met XP of W 98. Dit als XP niet naar tevredenheid werkte ik dan gewoon verder kon gaan met Windows 98 SE.

  Via allerhande oorzaken die er verder niet toe doen heb ik W'98 SE geformatteerd en opnieuw geinstalleerd.
  Alles prima verlopen.
  Helaas is nu wél het voornoemde keuze menu verdwenen om te kiezen om of '98 of XP te gebruiken.
  Een "ingewijde vertelde me dat door de her-installatie van W'98 dat programma overschreven is. Om het keuze menu terug te krijgen moest ik de pc opstarten met de cd rom van XP en repair uitvoeren op boot.ini of zoiets.
  Ik heb de pc opgestart met de XP cd rom.
  Alles gaat goed totdat hij vraagt wat ik wil. Ik geef REPAIR aan en dan begint hij te vragen. En nu weet ik of beter gezegd durf ik niet verder. Ik ben te bang om iets onherstelbaars te doen.
  Ik kan wel XP opnieuw installeren maar de pc waarschuwde me dat alles zou verdwijnen en dat wik ik dus echt niet! En de vraag is of het menu daardoor terug komt.
  Kan iemand me gerichte informatie geven hoe te handelen om het keuze menu terug te krijgen? Vele vele dank…

  Martien
 • Dit is mijn boot.ini file (win ME en XP)

  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Zinloos XP Professional" /fastdetect
  C:\="Microsoft Windhoos ME"

  Ik ken er niet veel van (behalve dat je de namen zonder risico kan veranderen 8)) maar misschien ben je er wat mee. Ik weet wel dat XP boot.ini aanpast. Normaalgezien moet je eerst win9x installeren, daarnaa NT/XP/2000 als je dual os wil. Nu heb je het dus omgekeerd gedaan door win98 opnieuw te installeren. Windows XP herinstalleren zal zeker een oplossing bieden, maar er zal wel een gemakkelijkere oplossing zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.