Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

W2k boot.ini vraagje...

thor2002
6 antwoorden
 • ik heb er weer een voor jullie!
  Machine met oorspronkelijk 2xHD met op beide schijven W2k (de tweede schijf in de machine geplaatst, W2K erop gezet). Machine werkt prima, bij opstarten netjes 2x melding Windows 2000 professional. TOen HD 2 (secondary master) eruitgehaald.
  Let op: ik blijf de dual boot optie krijgen van W2k en Windows standaard. Duzzz dacht ik: Boot.ini! Natuurlijk, want ook Microsoft stelt in artikel Q242443:
  [quote:339763adac]If you install Windows 2000 on a computer with no other operating system installed, no Boot menu is displayed when you start the computer. Windows 2000 starts automatically without pausing to display any choices. Changing the Timeout value in the Boot.ini file does not have any effect.
  Cause
  If there is only one value in the [Operating Systems] section in the Boot.ini file, the option is not displayed. Windows 2000 starts immediately because there is no choice to be made.
  [/quote:339763adac]

  De laatste regels stelt dus dat als er maar één vermelding staat in boot.ini de dual boot optie niet vertoont wordt.
  Inmiddels heb ik dus netjes boot.ini tot een enkele regel gebracht, maar welicht moet ik NTLDR een schop onder z'n hol geven om eens netjes boot.ini te lezen…
  Iemand een idee hoe dat moet?

  thor2002
 • Ik zou eventueel die [b:ffd653fa0e]boot.ini[/b:ffd653fa0e] dan wel eens willen zien. Maar denk er om, zelfs al heb je op die tweede regel onder [operating systems] een blanko regel, dan wordt dat als een regel gezien. Je moet dus wel zorgen dat er ook echt maar één regel staat en niet nog een blanko!
 • Of je zet de timeout gewoon op nul seconden.
 • Op verzoek mijn boot.ini bestand zoals dat op de PC draait:
  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect

  OVerigens is deze identiek aan alle andere (15) machines… die netjes met W2k opstarten.

  Timeout op 0 zetten is geen optie: in het opstartscherm krijg ik zowel Microsoft Windows 2000 professional als Windows 2000 (standard) waarbij de laatste als default ingesteld staat…EN die staat mooi op de harde schijf die er niet meer is…
  Zucht. Dan maar weer opnieuw instaleren die hap? Ik heb ook al met computerbeheer de harde schijf bekeken etc. v.w.b. partitie en zo. De schijf die er in zit heeft netjes de juiste partitie als active staan…

  Had ik maar een vak geleerd denk ik dan…Vuilnisman of zo. Want dit lijkt er soms erg op met Windows….

  Thor2002
 • Ik kan me eigenlijk niet goed voorstellen dat dit de juiste versie van [b:bcce0b4e37]boot.ini[/b:bcce0b4e37] is. Waar komt dan die vermelding naar Windows 2000 (Standaard) vandaan? Kopiëer de tekst hierboven in Kladblok, sla dit bestand op als C:\boot.ini en kijk wat het resultaat is.
 • Toen was het stil… nu boot hij vast helemaal niet meer :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.