Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 of Windows XP Professional NL

Anoniem
turbulence
12 antwoorden
 • Bij het notebook die ik op het oog heb, kun je bij de eerste keer opstarten kiezen tussen het besturingssysteem Windows 2000 of Windows XP Professional NL.
  Wat is het belangrijkste verschil en welk besturingssysteem bevelen jullie mij aan?
 • Ik zou je XP aanbevelen,

  dit voornamelijk omdat ik er zelf super tevreden mee bent, het werkt fijn en ziet er goed uit.
  xp verbeterd ook tft kwaliteit van laptops…
 • XP is niets anders dan 2000 (veilig, stabiel), maar verfraaid met een "look and feel" die ik mooi, duidelijk en functioneel vind. (dit zal wel weer een hoop gesputter opleveren van de mannetjes die in dit forum altijd spreken over Microzacht, Micro$oft en dat soort dingen, maar goed).

  Behalve de look and feel (eigenlijk een voortzetting van de W9x versies), zijn ook de grafische zaken veel sterker op de huiskamer (gamen, DVD, video-editing) gericht.

  ==================
  [size=9:567622f44d]
 • Ik raad ook XP aan. Alle mogelijkheden die Win2k voor de thuisgebruiker heeft , heeft XP ook + nog wat extra's.

  Grtz,
 • 3 aanbevelingen voor XP.
  De keus is duidelijk. :)
  Bedankt voor de reacties!
 • Wat ik ng mis is het feit dat het een jonger OS is en dus Microsoft het langer zal supporten zowel via Helpdesks als met updates en SP's. Na een x aantal jaar verklaart men te Redmond iedere OS gewoon 'end of life' en dan probeert men zelfs de hardwarevendors zo gek te krijgen dat zij geen drivers meer voor dat OS mogen maken teneinde niet hun plekje in nieuwere OS-en kwijt te raken. Als je dus nu Windows 2000 zou kiezen maak je dat je zelf eerder met een 'doodverklaard' OS zit.

  mvrgroet Edmond
 • Ik vind toch dat de keuze van je os moet afhangen van het gebruikr van de computer, zeker als het een laptop is, die hebben immers vaak minder geheugen. Dus als het geheugen van de laptop redelijk beperkt is(128mb of minder) kies je best voor 2000, vraagt veel minder van het systeem en de computer zal merkelijk sneller werken. Ook als je de computer niet gebruikt voor games kan je naar mijn inziens beter niet kiezen voor xp, al die extra's vertragen alleen maar nodeloos.

  Ook het argument dat 2000 sneller 'out of date' is, lijkt me nu nog niet van toepassing. Akkoord, XP zal wel langer meegaan, maar nu zijn alle drivers van de meeste apparaten nog 2000-compatibel, dus overschakelen gaat later nog, als dit niet meer het geval zou zijn.
 • Dennis,

  die opmerking over dat geheugen hoorde ik ook van iemand anders. Weet jij misschien hoeveel geheugen Windows2000 en XP Professional gebruiken? De labtop heeft overigens 512 Mb en is niet bedoeld voor games.
 • altijd win 2000
 • 512 is ruim zat!
  Ik raad je ook XP aan, deze is sneller (volgens mij) dan Windows 2000 Prof. Na een half jaar ofzo met Windows 2000 werd het besturingssysteem heel erg sloom en daar heb ik in Windows XP nog geen last van (wel een beetje maar dat is altijd zo).
 • 256 is het minimum om goed te kunnen werken met 2000 geloof ik, en met 512 mb ram kan windows 2000 op zn maximaalst werken

  idd 2000 is wat langzamer dan XP, verder is het precies hetzelfde, alleen andere look…

  en over die ''doodverklaring'', ik las laatst dacht ik op Tweakers dat win98 ook op zn einde was, dus ik geef windows 2000 ook niet lang meer
 • Als je zoveel geheugen tot je beschikking hebt zal xp idd ook wel snel werken. Toch vind ik 2000 een beter os dan xp. In xp zijn er zoveel extra prullen die je eigenlijk niet nodig hebt en alleen maar voor problemen zorgen. Maar dat is een persoonlijke mening natuurlijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.