Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXP + Windows98SE

Anoniem
djxcept
8 antwoorden
 • Ik heb nu WindowsXP pro maar ivm een spel dat niet helemaal functioneerd wil ik hier windows98SE langs zette. Dat wil niet helemaal lukke. Weet iemand hoe dit kan??
 • Opstarten vanaf WinXP CD en de bestaande partitie verwijderen. Dan opstarten vanaf Win98 CD, naar DOS en daar Fdisk starten. Maak dan 3 partities. 1x primair voor Win98, 1 logisch station voor WinXP en 1 logisch station voor data. Installeer Windows 98 op de 1e partitie. Installeer vervolgens WinXP op de 2e partitie. Gebruik partitie 3 om gezamenlijke data en programma's op te plaatsen.
 • Kan het ook zonder eerst mijn hele pc leeg te gooien??
 • [quote:105cc89204="De Geest Van Oirlo"]Kan het ook zonder eerst mijn hele pc leeg te gooien??[/quote:105cc89204]
  Ik heb het zelf nog nooit gedaan maar misschien kan een bootmanager zoals van Partition Magic uitkomst bieden, backup wel een aantal bestanden voordat je bezig gaat, ik weet er 1: boot.ini, volgens mij ook ntdetect.
 • Wat ik aangaf is de gemakkelijke manier. Er zijn ook twee moeilijke manieren:

  1. Maak met bv Partition Magic een primaire partitie [i:a6bcf09115]voor[/i:a6bcf09115] de bestaande partitie en zet deze op actief. Installeer hierop Windows 98 en installeer daarna BootMagic om tussen de twee systemen te switchen. OK, is niet echt moeilijk natuurlijk, maar je moet wel PM en BM hebben.

  2. Hiervoor [i:a6bcf09115]moet[/i:a6bcf09115] je FAT32 gebruiken, anders kan het niet. Installeer gewoon Win98 op de gewenste partitie (die moet je dan natuurlijk wel hebben of maken; doe het niet op de bestaande partitie!). Voer daarna met de WinXP CDROM een repair uit, mits deze optie aanwezig is. Anders WinXP nogmaals op dezelfde partitie installeren als waar hij al staat en handmatig weer verwijderen. Er wordt automatisch een bootmenu aangemaakt. Deze optie is ook niet moeilijk, maar je moet wel weten wat je moet doen om de 2e installatie te verwijderen.
 • Ik ehb het geprobeerd met paratition magic 6.0 maar dit werkt niet helemaal. Kan het zijn omdat deze versie XP niet helemaal ondersteunt?? Als hij na het rebooten wil gaan applyen dan doet hij dat 100x 8ter elkaar als je hem niet doet annuleren.
 • Partition Magic 6 is niet geschikt voor XP, werkt slecht samen met NTFS, alleen PM 7 werkt goed met XP.
 • Ik wil een Fat32 (in 1e instantie Win98) installeren, maar kan ik ook Windows 2000 langs XP zette??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.