Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

SVCHOST.exe 100% CPU

E gozeling
5 antwoorden
 • Het gebeurt mij echt te vaak dat als ik een programma installeer, die gebruikt maakt van een server of netwerk, dat mijn CPU tengevolge van het proces SVCHOST.exe op 100% staat.

  Uninstallen van de programma's lijkt in eerste instantie te werken, maar als ik vervolgens weer opnieuw opstart, heb ik hetzelfde probleem.

  De problemen beginnen pas wanneer ik Internet Explorer start. Het gemarkeerde proces in het plaatje beneden is de boosdoener.

  Weet iemand een algemene patch of oplossing (bulletin315000 heb ik al geinstalleerd) voor dit irritante probleem?

  [img:d60763f821]http://home.zonnet.nl
  obinmelchior/svchost100.jpg[/img:d60763f821]
  (als dit plaatje niet werkt, kopieer dan uiteraard de url naar je adresbalk)
 • Svchost is een programma dat gebruikt wordt tijdens het draaien van een service uit een dll bestand. Dat wil dus zeggen dat svchost één of meerdere services host. Wanneer er een nieuwe service wordt opgestart zal svchost hieraan gekoppeld worden. Op de resource kit van win2k zit een programma "tlist". Hiermee kun je alle draaiende services zien welke gekoppeld zitten aan de verschillende svchost.exe bestanden.

  Je moet kijken welke services aan de 100% svchost gekoppeld zitten en deze 1 voor 1 uitschakelen, op die manier kun je zien welke service je volledige processor tijd inneemt.

  Zoek even op http://www.google.com op tlist en dan zie je hoe wat scherm afdrukken en hoe je het moet gebruiken.
 • tip! voor het maken van een kleiner-functioneler screenshot.
  gebruik ALT-PRINTSCREEN om alleen het actieve venster te kopiëren. ;)
 • @ Reepie;

  Dit was een goeie tip geweest als de achtergrond niet van belang is! Hier is dit echter wel het geval… op de achtergrond zie je nl. een weergave van de "regedit" met daarin geselecteerd de svchost netservices.

  @DarthV;

  Bedankt voor dit verhelderende antwoord. Inmiddels ben ik er ook achter dat je in XP ipv. tlist het commando tasklist moet gebruiken. In ieder geval bedankt, ik denk dat ik er zo wel uit kom.. :)
 • oeps. mijn fout: ik had niet gezien dat je de svhost-key open had staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.