Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 98 instaleren

Anoniem
johny
7 antwoorden
 • Als ik windows wil instaleren naar een lege c-schijf vanaf cdrom (setup. exe) krijg ik de foutmelding dat de Himem niet goed is.
  Nu heb ik horen zeggen dat ik dan de cdrom eerst naar de c-schijf moet copieren en dan instaleren, kan mij iemand precies zeggen hoe dit zit en hoe het wel moet? En het liefst nog waarom.
 • Probeer direct te booten vanaf de CD. Wijzig daarvoor de opstartvolgorde in de BIOS.
 • Dat heb ik helaas al geprobeerd zonder resultaat.
  Dan geeft ie aan dat de Himem onvoldoende is.
  Het schijnt dat de compu met het instaleren een fictieve schijf instaleert met 2 mb erop maar dat is niet altijd genoeg, en dan zou je eerst naar de harde schijf onder Dos moeten copieren?
  Alleeen weet ik niet precies hoe en waarom excakt.
  Maar toch bedaqnkt
 • Ik ben geen expert, maar dat is niet zo moeilijk. Allereerst windows starten met je win98 startdiskette (en kiezen dat ie de computer start met cd-rom drivers). Je krijgt dan een dosprompt met A:>. Schrijf c: om naar je harde schijf te komen. Schrijf dan md win98 om een map genaamd win98 te kreëren (md=make directory). Schrijf nu bijv. e: om je naar de cd-rom te verplaatsten (als e je cd-rom is). Schrijf nu copy win98 c:\win98 (let op de spatie/tussenslag tussen win98 en c:\win98) en voilà hij begint te kopiëren. Als hij daarmee klaar is verplaats je je weer naar de harde schijf door te schrijven c: en daarna cd win98 om in de win98 map terecht te komen (cd=change directory). Schrijf nu install en windows begint te installeren. Suc6
 • Misschien kun je proberen het probleem op te lossen door in de [b:daf94bf588]config.sys[/b:daf94bf588] die op de [b:daf94bf588]opstartdiskette[/b:daf94bf588] staat de volgende regels bovenaan toe te voegen:
  Device=a:Himem.sys
  Device=a:emm386.exe noems
  Dan wordt het hogere geheugen wel geladen.
  Je moet dan eerst wel de bestanden himem.sys en emm386.exe naar de a:-drive copiëren.
 • Ik zal het proberen, is het zo als ik het schetste dat het geheugen onvoldoende is om rechtstreeks vanaf cdrom te instaleren?
  Nogmaal dank
 • Welke foutmelding krijg je exact van HIMEM. HIMEM test geheugen en is daar beter in dan de geheugentest van je BIOS. Het kan best zijn dat je geheugen niet lekker is. Download memtest86, maak de bootfloppy volgens de instructie en dan booten van deze floppy en memtest86 draaien.

  Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat geheugen onvoldoende is om vanaf CD-ROM te starten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.