Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

defragmenteren en controle harde schijf werkt niet

Ben Jonson
2 antwoorden
 • :cry:
  Probleem: Momenteel niet meer in staat windows me systeem te defragmenteren of harde schijf te controle uit te voeren. Het programma hiervoor blijft eindeloos in de zelfde loop hangen.

  Het probleem is als volgt ontstaan: Nadat ik merkte dat ik mijn webcam Pilips Toucam niet kon gebruiken i.s.m. het programma movie maker. Besloot ik in eerste instantie na te gaan of er een upgrade was voor de philips toucam en deze te downloaden. Na het downloaden van de upgrade en installatie bleek ik de webcam helemaal niet meer te kunnen gebruiken. Windows liep zelfs bij het opstarten vast met de mededeling dat er nieuwe hardware gevonden was en dat een bepaald bestandje niet gevonden kon worden. De enige oplossing om Windows Me te laten opstarten bleek het lostrekken van de USB aansluiting te zijn. Vervolgens heb ik de software voor de philips toucam gedeïnstalleerd en opnieuw geïnstalleerd. Ik kreeg de webcam echter niet meer aan de praat.
  De helpdesk van mijn computerleverancier raadde me aan het servicepack van windows me te downloaden en te installeren. Zo gezegd zo gedaan. En passant downloadde ik ook
  DirectX 8.1-upgrade. Bij de installatie van dit programma kreeg ik de melding dat een bepaalde ….cab niet geïnstalleerd kon worden en dat ik via de setup van windows me het een en ander moest proberen te herstellen. Daar mijn computerleverancier een oemversie van windows me op mijn systeem heeft geïnstalleerd ben ik gedwongen windows me zodanig opnieuw te installeren dat ik meteen al mijn instellingen en andere installaties van programma’s kan overdoen, hetgeen toch enkele dagen werk is waar ik niet op zit te wachten.

  Ik vermoed dat mijn systeem na de mislukte installatie van DirectX 8.1-upgrade instabiel is geworden.

  Ik heb zelf tevergeefs via systeemherstel en defrag
  estore en defrag /fix getracht het een en ander weer vlot te trekken.

  Hoe kan ik de installatie van direct x 8.1-upgrade ongedaan maken?

  Configuratie:

  MICROSOFT W' ME NL OEM HDR + LICENTIE1
  CPU AMD ATHLON 1 GHZ & COOLER
  MOtheRBOarD MSI K7T M-PRO SOCKET-A & SOUND 
  memory DIMM 640 MB PC133
  HARDDISK MAXTOR 40,9G8 UDMA 100/7200RPM MATROX G450 l6MB SDR DUALHEAD AGP QEM
  DC-10 VIDEO CAPTUREKAART
  CDROM  48X E-IDE CYBER
  CD-REWRlTER PLEXTOR 12/10/32 BURNPROOF
  SOUNDKAART: SOUNDBLASTER LIVE VAL 1024
  FLOPPY DISK DRIVE 3,5" 1.44 MB1 MICROSOFT W' ME NL OEM HDR + LICENTIE1 TOETSENBORD MICROSOFT "INTERNET"
  PS/2 MUIS LOGITECH PILOT WHEEL 2 KNOPS PS/2 01
  MONITOR IIYAMA ision Master pro 451
 • Hi

  Het eindeloos defragmentern komt doordat er waarschijnlijk iets draait op de achtergronf. Ga van het internet af, sluit explorer en antivirus af en het zal beter gaan.
  DirextX verwijderen? Moeilijk. Zal waarschijnlijk niet gaan.

  Groet,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.