Vraag & Antwoord

OS Windows

standby probleem

Anoniem
hugovis
6 antwoorden
  • Ik werk onder Windows98. Indien ik de computer (te lang?) in standby stand gezet heb, herneemt deze niet meer zijn werk en moet ik opnieuw opstarten.
    Hoe dit te verklaren en wat kan ik doen om het te verhelpen?
  • Dit is een bekend probleem met Windows. Meestal is dit op te lossen door in het Bios de powermanagement op "disabled" te zetten. Deze optie vindt je meestal in "Power Management Setup" menu van het Bios. Als dit niet helpt kun u deze via windows beter uitzetten.
  • Zelfde probleem gehad met een Compaq. In windows power management aangegeven dat de HD niet mocht gaan 'slapen' en het probleem was opgelost.
  • [quote:e02c659e17="Wim Sturkenboom"]Zelfde probleem gehad met een Compaq. In windows power management aangegeven dat de HD niet mocht gaan 'slapen' en het probleem was opgelost.[/quote:e02c659e17]Waar zitten die instellingen in de bios of ergens bij configuratiescherm?
  • Mijn vorige pc liet de fan van de processor stoppen bij standby. Liep ie dus ook mooi vast. Was in het bios in te stellen. Daarna ging het stukken beter.

    Als je problemen blijft houden, zou ik gewoon power management in windows _en_ het bios uitzetten.
  • [quote:8d8410ebf7="hugovis"][quote:8d8410ebf7="Wim Sturkenboom"]Zelfde probleem gehad met een Compaq. In windows power management aangegeven dat de HD niet mocht gaan 'slapen' en het probleem was opgelost.[/quote:8d8410ebf7]Waar zitten die instellingen in de bios of ergens bij configuratiescherm?[/quote:8d8410ebf7]Ik schreef specifiek '[b:8d8410ebf7]windows[/b:8d8410ebf7] power management' om die verwarring te voorkomen :o Maar OK, ergens bij de screensaver opties in windows.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.