Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

kopieren instellingen van accounts

Anoniem
roeske
7 antwoorden
 • Is het mogelijk om alle instellingen van een account te kopieren naar een nieuw aan te maken account. Nu doe ik alles handmatig en dat is een heidens karwei. :-? (Ik gebruik XP Pro.)
 • Waarover hebben we het? Outlook? Outlook-Express? Windows zelf???
 • Alle instellingen ! Niet alleen degene die je noemt maar ook alle door mij aangepaste instellingen in ALLE andere programma's. Kortom de volledige account zou ik willen kopieren.
  Ik neem aan dat daar een truc voor is; stel je voor dat je 100 identiek ingestelde pc's moet plaatsen in een bedrijf.
 • In aanvulling op Leerdam2:
  Ik heb problemen gehad met mijn pc en na overleg met de helpdesk van de leverancier Windows XP Home opnieuw geïnstalleerd. Door mijn ervaring met W98SE heb ik er even niet op gelet (ja, ik weet het - erg stom!) om eerst al mijn gegevens te backuppen. W98 neemt die keurig over. Nu heb ik per ongeluk een nieuwe naam voor de eerste account, de hoofdgebruiker aangemaakt en ben ik alles kwijt. Ik heb echter deze gegevens nog wel op mijn hardeschijf staan, echter onder de naam van de vroeger door de leverancier aangemaakte naam. Het gaat over alle gegevens van Outlook: de contactpersonen, de berichten etc.. Via bestand importeren werkt het niet. Steeds krijg ik de melding dat het bestand niet geopend kan worden. Mijn leverancier weet geen andere oplossing dan deze.
  Ik heb inmiddels alle bestanden naar de gelijknamige dir onder de nieuwe account gekopieerd, maar tot mijn verbazing helpt dat niks. Ze zijn er wel, maar ik zie niets. Wie weet de oplossing? :oops:
 • Misschien een Ghost maken van 1 systeem en dit op de andere systemen plaatsen????
 • Wil je die nieuwe account op DEZELFDE pc aanmaken, of op een andere PC (zie je voorbeeld van 100 andere pc's) ?
  Dat laatste zal niet lukken met een legale XP-versie, omdat installeren op een andere PC niet lukt i.v.m. de product-activering.

  Misschien is het handig als je meer toelichting bij de vraag wilt geven wat je precies hebt en van plan bent. Meer details geeft de beantwoorders meer kansen om te reageren.
 • Sorry; nog wat uitleg.
  Ik heb een account op mijn PC die zoals je begrijpt na een jaartje gebruik lekker naar mijn eigen wensen is ingericht. Nu wil ik op dezelfde PC een tweede account aanmaken. Het zou reuze handig zijn indien ik ALLE instellingen van de eerste account kan kopieren en gebruiken voor de 2e account. Tot nu toe houd ik altijd lijstjes bij van alle wijzigingen die ik doorvoer. Vervolgens configureer ik dan een nieuwe account aan de hand van mijn aantekeningen.
  Volgens mij moet dat slimmer en dus gemakkelijker kunnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.