Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wachtwoord Onthouden

Anoniem
belske
8 antwoorden
 • Het volgende is het geval ….

  Mijn vader heeft een pc met daarop Windows 98. Hij heeft Internet toegang via wanadoo (met een gewoon telefoonmodempje.) Als je verbinding met het internet maken wilt, moet je steeds handmatig het wachtwoord invoeren. Het *** ding slaat het niet op. Wat is hier aan te doen?

  Spaans
 • Probeer het eens door een gebruikersprofiel aan te maken. Gewoon een naam bij het opstarten (aanmelden) opgeven zonder wachtwoord. Dat is dat de standaard account waarin hij passwords etc opslaat.
 • Dit heeft te maken met de primaire netwerk aanmelding. In te stellen via eigenschappen van netwerkomgeving. Hoe verloopt het opstarten nu? Verschijnt er een Windows aanmeld scherm bij het opstarten van de computer?
 • Hallo,

  1) Ga naar Beveiliging (in configuratiescherm), tabblad Gebruikersprofielen. Zet een vinkje bij "Gebruikers kunnen hun voorkeuren aanpassen" (indien bij jou van toepassing).

  2) Zoek met "zoeken/bestanden en mappen"(F3) naar [b:f8d2f7e6ef]*.pwl[/b:f8d2f7e6ef]
  Verwijder alle bestanden met een .pwl extensie die je vindt.
  Start Windows opnieuw op. Als het inlogscherm komt, typ je je gebruikersnaam, maar laat het wachtwoord- en het bevestigingsscherm blanco en klik OK. Klaar!

  Probeer nu een verbinding te maken, en kijk of het nu werkt.

  Lukt dat niet, doe je het volgende:

  Sluit Internet Explorer en Outlook Express af.

  Rechtsklik op je bureaublad of in een map, en kies Nieuw/Tekstdocument. Kopiëer nu de volgende vetgedrukte tekst, en plak hem erin:

  [b:f8d2f7e6ef]REGEDIT4

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Network]
  "DisablePwdCaching"=-

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Network\Real Mode Net]
  "autologon"=-[/b:f8d2f7e6ef]

  Sla op als Dialup.reg, en dubbelklik erop.

  Antwoord 'ja', wanneer je gevraagd wordt, of je de inhoud van dit regfiletje in je register wilt laten invoeren.

  Start even opnieuw op.

  Succes,
 • 1. Er is al een gebruikersprofiel, volgens mij is dat juist het probleem.
  2. Ik heb alle *.pwl bestanden gedel etcetera etcetera maar het helopt niet. Heb ook een dialup.reg gemaakt ook niets.

  Andere ideeen nog?
 • Nee, kennelijk weet je al wat je moet doen.
 • Neen anders stel ik de vraag toch niet?
 • [quote:383f6caeb2="spaans"]1. Er is al een gebruikersprofiel, volgens mij is dat juist het probleem.
  2. Ik heb alle *.pwl bestanden gedel etcetera etcetera maar het helopt niet. Heb ook een dialup.reg gemaakt ook niets.[/quote:383f6caeb2] Kijk deze tekst verteld mij dat je weet waarmee je bezig bent. Bij het begin van de topic was me dat nog niet duidelijk. Ik ben nog blij dat ik het hele verhaal niet heb opgeschreven want dat was in het geheel niet nodig geweest. Dus ja ik kan me voorstellen dat jij dat logisch vind, maar ja, ik denk er zelf toch wel iets anders over.
  Maarre, even serieus, Windows kan wel eens van slag raken. Iets wat dan soms helpt is om het netwerk op de bewuste PC te deïnstalleren en er weer opnieuw op te zetten. In jouw geval zou ik eerst eens de netwerkaanmeldingen (uitgezonderd dan client voor Microsoft netwerken) er uitgooien, herstarten en weer opnieuw beginnen. Daar gaat kennelijk iets mis. Ik hoop dat die dan benodigde bestanden en eventuele instellingen opnieuw goed worden geplaatst/ Want wat er fout staat, ik zou het niet weten. Het lijkt erop dat je alles in principe goed hebt gedaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.