Vraag & Antwoord

OS Windows

100 à 200 MB virtueel geheugen met 256 geheugen in computer

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb 256 MB aan geheugen in m'n computer, maar ik heb elke keer een virtueel geheugen van de 100 à 200 MB op de harde schijf staan. Dat heb ik al direct bij het opstarten. Dan worden er alleen een paar standaard programma's geladen (firewall, virusscanner, msn, geluid, muis en toetsenbord) niks buitensporigs dus. Het lijkt me niet echt logisch dat de comp hiervoor 400 MB nodigt heeft. Nu heb ik het virtueel geheugen al een keer uitgezet, met als gevolg dat de comp na een poosje hardstikke vastloopt. Nu is m'n vraag. Kan het zijn dan windows (Win98) het geheugen niet/gedeeltelijk gebruikt?? Is dat in te stellen??

  Please help me
 • [quote:fb1f9c995d="Johnny321"]Ik heb 256 MB aan geheugen in m'n computer, maar ik heb elke keer een virtueel geheugen van de 100 à 200 MB op de harde schijf staan. Dat heb ik al direct bij het opstarten. Dan worden er alleen een paar standaard programma's geladen (firewall, virusscanner, msn, geluid, muis en toetsenbord) niks buitensporigs dus. Het lijkt me niet echt logisch dat de comp hiervoor 400 MB nodigt heeft. Nu heb ik het virtueel geheugen al een keer uitgezet, met als gevolg dat de comp na een poosje hardstikke vastloopt. Nu is m'n vraag. Kan het zijn dan windows (Win98) het geheugen niet/gedeeltelijk gebruikt?? Is dat in te stellen??

  Please help me[/quote:fb1f9c995d]

  Het virtuele geheugen hoort 2,5 keer zo groot te zijn als je gewone geheugen(minimaal).
  Dat hoort dus minstens 640 mb te zijn.
  Kun je gewoon zelf instellen.
  Als je niets ingesteld hebt gebruikt Windows standaard de ruimte die je nog vrij hebt op je schijf.
 • Het is vrij normaal dat er 100 mb gebruikt wordt voor virtueel geheugen, ook als het echte geheugen nog helemaal niet "vol" is.
  Het virtueel geheugen hoort inderdaad 2,5 x het interne geheugen te zijn.
  Het is niet zo dat windows dit virtuele geheugen pas gebruikt als het normale geheugen vol is, maar alle processen die niet direct worden aangesproken gaan naar het virtuele geheugen.
  Niets aan de hand dus.

  Groeten Chris
 • Het virtueel geheugen behoeft gelukkig geen 2,5 x het interne geheugen te zijn, zoals dat vroeger bij Win98 was. Dat zou tegenwoordig immers in veel gevallen swapfiles van meer dan een gigabyte opleveren en dat is dus echt niet nodig. De standaard instelling van WinXP laat het beheer aan Windows zelf over en dat werkt vrijwel altijd prima. Wil je beslist iets zelf doen, kijk dan wat de maximale grootte van de swapfile over een bepaalde periode is en houdt dat als minimum aan. Laat Windows zelf het maximum maar bepalen, dat werkt meestal het beste.
 • Er is inderdaad een minimale swap file aanwezig. heb onlangs geupgrade van 128 naar 384 mb en die swap blijft aanwezig. Het is wel zo dat niet zo groot wordt met meer geheugen. Dat was bij mij soms 350 en blijft nu rond de 150 in een zwaar spel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.