Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows ME/XP & Canon (Powershot)

Ben Jonson
4 antwoorden
 • Wie, met een Canon Powershot camera, helpt me even een handje:
  De handleiding geeft bij de "installatie software (handleiding)" ook een melding over "WIA" drivers (stuurprogramma's) voor Windows XP/ME en "TWAIN" voor Windows98/2000.

  Vraag: [u:927577fb5f]Is het noodzakelijk om dit onderdeel te installeren[/u:927577fb5f] en zo ja: [u:927577fb5f]waarvoor[/u:927577fb5f]? Waar het bij mij om gaat is WinME en Canon PS A40.

  Uit het hele verhaal maak ik op dat deze (stuur)programma's nodig zijn voor de communicatie tussen camera en PC via USB, maar: Windows heeft toch zelf al het noodzakelijke tijdens de installatie op 't systeem gezet om USB communicatie mogelijk te maken?
  Wie maakt 't wat helder voor mij?
  Bij voorbaat dank.
  Groet,
  Ton
 • Elk (USB)apparaat heeft zijn eigen drivers, of dit nou een muis\camera\scanner\toetsenbord, etc. is, maakt niet uit. Natuurlijk heeft Windows weer zijn eigen drivers om met zijn poorten te kunnen communiceren, maar daarmee zjn we er nog niet want een muis is wat anders dan een camera (etc.).

  Als je die software installeert kan je direct communiceren met het apparaat (camera in dit geval). Als je die dan aansluit via de USB-poort zal de camera als een zelfstandig "station" in de verkenner verschijnen en kan je middels de bijgeleverde software je foto's naar je PC downloaden en/of bewerken. Beetje duidelijk zo?
 • Bedankt! Dit bevestigt mijn vermoedens…..
  Andere vraag: betekent dit, dat als ik (veel) later een of ander grafisch pakket installeer (b.v. Adobe Photoshop), dit programma hier eveneens mee samen kan werken?
  Groet,
  Ton
 • Sorry, iets duidelijker: met "samen werken" bedoel ik uiteraard ook: herkend worden tijdens install. van deze graf. software……
  Ton

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.