Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Mappen beveiligt delen (Windows XP)

None
6 antwoorden
 • Microsoft zegt dat WinXP veiliger is. Ik kan alleen bepaalde beveiligings opties niet meer vinden. Ten eerst kan je een map alleen nog maar delen door naar [u:6f061cadf5]Gedeelde Mappen[/u:6f061cadf5] te slepen. Onder Win 2000 kon je hem gewoon delen. Ook kan je geen wachtwoord meer instellen op een map. Ook kun je geen beveiligingsopties meer vinden voor een map zoals wie hem mag zien, wijzigen of wie de eigenaar is.

  Weet iemand of dit dieper verborgen opties van windows zijn geworden of dat ze er niet meer zijn?
 • Je kunt je mappen nog steeds gewoon delen met rechtermuisknop-properties-sharing (of de Nederlandstalige variant daarvan). Wel zijn er zover ik weet 2 modi:

  - delen per gebruiker: je stelt zelf via Control Panel -> Administrative tasks - Computer Managment een aantal gebruikers, hun wachtwoorden en hun rechten in. Deze kun je dan weer bij de eerdergenoemde sharing properties toewijzen aan een gesharede directorie.
  - delen a-la-windows-9x: gewoon met een wachtwoord, ongeacht welke gebruiker de gesharede directorie wil gebruiken.

  (Deze laatste optie kan ik echter zo gauw niet meer vinden in mijn windows xp, die zal wel ergens achter het 20-ste submenu zitten.)
 • Heb je WinXP Home Edition? Dan zul je eerst op moeten starten in Veilige Modus om de Beveiliging te kunnen gebreuiken.
  Heb je WinXP Professional? Dan in Mapopties>Weergave eerst het "Eenvoudig delen van bestanden" uitvinken. Dan kun je Beveiliging gebruiken.
 • Ik ben erg benieuwd naar het delen met een wachtwoord, de win 9x manier dus. Dat is erg makkelijk met het Gast account met verschillende gebruikers.

  Alvast weer bedankt.
 • Sorry, maar dat gaat niet in WinXP. Om via een share verbinding te maken met een Win9X computer moet de loginnaam/wachtwoord combinatie van de Win9X PC als account bekend zijn op de WinXP computer en dus ook toegangs-rechten hebben. Dan is geen wachtwoord meer nodig omdat je dan al geauthoriseerd bent.

  En nog even een PS: een Gast-account voor verschillende gebruikers, dat kan natuurlijk niet. Voor WinXP ben je dan gewoon dezelfde gebruiker. We zijn nog niet aan face-recognition toe….
 • Hi :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.