Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win ME / IRQ's

jolo
4 antwoorden
 • Ik "ontdekte" bij toeval (na 2 jaar vlekkeloos draaien) dat m'n grafische kaart en m'n geluidskaart beide IRQ 11 gebruiken. Dit heeft nog nooit tot problemen geleid en ook FlightSimulator 2000 Pro draait als een tierelier.
  Testen (onder Systeem info) met o.a. DirectX gaan ook perfect, etc., etc.
  Toch wordt dit afgeraden. Wie geeft mij een zinvol advies: alles zo laten (never change a winning horse…), of toch wijzigen? Zo ja: hoe??
  Wat is (indien zinvol) de beste methode om te bereiken dat beide een verschillend IRQ krijgen toegewezen?? (een kaart van slot wisselen??)
  Dank voor adviezen…
  Groet,
  Ton
 • Als er geen problemen zijn, zou ik het zo laten.
  En dat met ME. :o
 • Ik had al eens meer gehoord dat dit voorkomt. Kwam in de laatste C!T nu weer een artikel tegen waarin e.e.a. ontraden werd. Vandaar m'n vraag.
  Problemen zijn er dus niet en of ik veel aan (grafische) snelheid win…?
  Denk dat ik 't maar laat voor wat 't is…
  Groet,
  Ton
 • Wat C!T schrijfty hoeft geen wet te zijn. Het zijn ook maar bevindingen uit een bepaald gezichtspunt.

  Theoretisch is het zo dat het beter is dat elke kaart een eigen IRQ heeft, dan sluit je de kans op eventuele conflicten uit. Tegenwoordig worden IRQ's geshared en dan ligt het aan fabrikant hoe goed hij zijn hardware maakt en uiteraard de drivers. Ik heb PC's gezien, vooral A-merken die het goed doen en aar ze alles op 1 IRQ zetten. Waar je wel moet opletten is dat sommige fabrikanten soms kaarten op de markt brengen die vaak toch alleen een IRQ willen. Dat zeggen ze vaakt niet.

  Verder : alles doet het bij je, gewoon zo laten. Als je dat gaat wijzigen dan zou je op allerlei problemen kunnen krijgen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.