Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Pro na W2K Pro SP3: Ik kan mijn partitities niet meer ben

heuvt
4 antwoorden
 • Hi all,

  Ik begrijp er niets meer van.

  [Probleem]
  Op een PC stond W2K Pro SP3. Alle partitities (C, D, E, F, G, H) waren NTFS. Ik heb XP Pro gekocht (ja, ik ben die klant die keurig betaalde :-) ), met meteen daarna XP Pro SP1 er over heen. Ik heb even een paar weken getest; alles werkte prima. Stabiel (was voor SP1 niet zo), dus ik probeerde gisteren XP Pro opnieuw te installeren (helemaal schoon maken zodat ik van een clean install een image kan maken, en het dus de laatste x is dat ik XP volledig hoef te installeren). Wat schetst mijn (grote) verbazing: het installeren gaat prima, geen foutmeldingen of wat dan ook, maar: daarna kan ik D: E: F: G: en H niet meer benaderen. Explorer herkent 't prima, diskmanagement zegt dat het allemaal ook healthy is, maar als ik er op probeer te komen krijg ik "access denied". Ok, denk ik: even via security de zaak opnieuw overnemen (logged on as "administrator"). Probleem: D:\ > properties > de tab security is er niet . Partition Magic 7 geinstalleerd, en die herkent de partities keurig, en ziet ook dat er data op zit. Booten via XP CD (recovery mode) > ik kan keurig op bijv. D:\, en een dir geeft daar wel keurig alle bestanden (iets wat dus in de GUI niet lukt, want dan krijg ik de "access denied"). In "een of ander errorlog" (niet die uit MMC/errors, alerts etc, maar een of andere die ik via "Start/Help & support", dus via de nieuwe XP GUI vond, stond dat een of andere autorisatieservice het niet deed, en dat zal er wel mee te maken hebben ("een of ander errorlog" > ik kan 't niet meer terug vinden … I know, dit laatste stuk is allemaal erg wazig). Een check via MMC/Services toont geen problemen met gestopte services of zo, en ook de errorlogs in MMC tonen geen problemen). XP opnieuw geinstalleerd, en het probleem blijft. Ik heb in de MS-forums, en in de Knowledge Base, gekeken, en kon daar geen oplossing vinden (wel veel mensen met hetzelfde probleem/probleem wat er heel veel op lijkt, overigens). Is er iemand die me verder kan helpen? Typisch is dus dat XP Pro de eerste x installeren wel goed ging, en de 2e en 3e x niet meer, terwijl ik ze alle drie de keren identiek (nl. MS default, dus niets gewijzigd in de Setup-routine behalve de landinstellingen) geinstalleerd heb. Verder maakt het niet uit of SP1 wel of niet geinstalleerd is; het probleem blijft hetzelfde. Ik zit nu dus maar W2K opnieuw te installeren, want er staan kritische bestanden op de partitities die ik nodig heb (alle partitities deleten ga ik dus niet doen).

  De PC waarop dit probleem zit is brandnew: P4 2,4 GH, Intel Mainboard (yep; drivers heb ik uiteraard installed, maar ook zonder de drivers is het probleem er), 2 x 80GB harddisks (Seagate ST380021A), 1GB RAM.

  Een tip om dit op te lossen hoor ik errrruuugggg graag, want ik was eigenlijk wel gecharmeerd van XP Pro.

  Thanx a lot,

  Groet,

  Ton

  NB Als iemand reageert, zou je dan ook een CC naar mijn emailadres (heuvt@yahoo.com kunnen doen? Dat schiet lekker op. Alvast bedankt.
 • Een antwoord van mij zou zijn dat er een schijf stuk is maar je hebt er 2 dus is het zeer onwaarschijnlijk dat ze allebij stuk zijn, is wel mogelijk als de partities D: E: F: G: en H: op je 2e hardeschijf staan natuurlijk maar een C: schijf van 80Gb is wel erg groot in mijn optiek.

  Laat even weten of als het wel lukt met W2K.
 • Log je wel in onder veilige modus? Kijk anders hier.
 • [quote:8cbc8c87c4="Ben Jonson"]Log je wel in onder veilige modus? Kijk anders hier.[/quote:8cbc8c87c4]

  Ik heb W2K er inmiddels weer op staan. Daar kon ik (gelukkig) gewoon een take ownership doen, dus dat werkt allemaal wel. Ik moet zeggen dat de tekst waarnaar Ben verwijst op zich wel interessant is; dat zou 'm kunnen zijn. Ik snap alleen "If you are using Pro, then disable simple file sharing temporarily from the Folder Options control panel so you can see the security tab" net niet helemaal: disable from the FOLDER OPTIONS CONTROL PANEL. Wat wordt met deze tekst in hoofdletters bedoeld?

  Wat ik ga doen = W2K even afmaken qua install, dan een image maken, en dan nog een x XP PRO er op zetten en de bovenstaande Engelse suggestie proberen.

  Groet,

  Ton.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.