Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Weer Girotel!!!

Ron B
4 antwoorden
 • Ik heb een E-Tech 56K modem en gebruik girotel off-line (vind ik prettiger) Na het installeren van Windows XP had ik girotel werkend gekregen maar na een crash ben ik helaas die instellingen kwijt!! Ik krijg wel verbinding maar er worden geen gegevens uitgewisseld. Ik heb op dit forum naar oplossingen gezocht maar het is mij nog niet gelukt. Ik heb versie 3.0 van girotel en de juiste inbelnummers. Als ik zo op dit forum kijk krijg ik het idee dat het iets met de modeminstellingen heeft te maken maar de juiste kan ik niet vinden.

  Wie kan mij helpen?

  m.v.g.

  Frank
 • [quote:a44f3e7d9b="boomkamp"]Ik heb een E-Tech 56K modem en gebruik girotel off-line (vind ik prettiger) Na het installeren van Windows XP had ik girotel werkend gekregen maar na een crash ben ik helaas die instellingen kwijt!! Ik krijg wel verbinding maar er worden geen gegevens uitgewisseld. Ik heb op dit forum naar oplossingen gezocht maar het is mij nog niet gelukt. Ik heb versie 3.0 van girotel en de juiste inbelnummers. Als ik zo op dit forum kijk krijg ik het idee dat het iets met de modeminstellingen heeft te maken maar de juiste kan ik niet vinden.

  Wie kan mij helpen?

  m.v.g.

  Frank[/quote:a44f3e7d9b]

  Hoi Frank,
  Ik kon ook niet in bellen en heb het volgende gedaan je gaat in girotel naar beheer, dan naar modems kijk of daar de goeie is geselecteerd dan op config.klikken dan op het blad waar je op komt haal je bij de bovenste twee het vinkje weg dan poortsnelheid op 115200 /gegevens protocol uit /compressie uit/data transport besturing op hardware dan ga je naar het tabblad geavanceerd bovenste twee uit/databits op 7/pariteit op even/stopbits 1/ in modulatie staat niets klik op ok enz en klaar probeer het zou ik zeggen, maar schrijf de instelling even op als dit niet bij jouw werkt dan kun je het nog terug zetten misschien heb je net zoveel geluk als ik groetjes en succes Hans.
 • 058 2958008 dat is het telefoonnummer van de helpdesk van girotel.
  Geef daar aan wat je problemen zijn en ze helpen je goed is mijn eigen ervaring.
  Dat je niet meer kunt inbellen, komt dat girotel is over gegaan van analoge inbelnummers naar digitale inbelnummers.

  Mijn modem een trust is als volgt ingesteld
  Poortsnelheid 11500
  Gegevensprotocol: standaard-EC
  compressie : ingeschakeld
  datatransportbesturig: Hardware


  Geavanceerde instellingen vind je ook bij modem configuren 2e tabblad

  Databits 8
  Parititeit : geen
  Stopbits : 1
  Modulatie : standaard
 • Al eerder heb ik hier opmerkingen gelezen dat girotel (offline) niet goed werkt onder XP. De helpdesk zegt hier ook geen oplossing voor te hebben.
  Bij mij werkt girotel (offline) wel goed onder XP. Ik heb nog de oudere versie 2.0 geinstalleerd staan. Omdat deze goed werkt heb ik bewust niet de upgrade naar 3.0 gedaan (als bij mij dergelijke software goed draait, upgrade ik bewust niet). Misschien ligt hier wel de oplossing? Installeer girotel 2.0 opnieuw en misschien werkt je inbelverbinding dan wel..? Je weet het nooit; de oplossing kan in een klein hoekje schuilen. Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.