Vraag & Antwoord

OS Windows

P1-100MHz,16MB RAM

Anoniem
Hans.Vosman
8 antwoorden
 • Ik heb een vraagje over een oud systeem…jawel een P1, 100MHz.
  Dit systeem wil ik gebruiken voor de aansluiting van mijn ADSL-USB modem met daarop W98 met een firewall enz. en zo de verbinding delen over meerder pc's, een netwerk dus.
  Zo hoef ik niet altijd mijn "hoofd" pc aan te zetten waar nu nog mijn modem aan hangt, om vervogens met m'n andere pc te kunnen internetten enz.
  Een oud systeem van zolder halen komt hopelijk goed van pas, namelijk:
  Is 16 MB werkgeheugen genoeg om W98 te kunnen installeren ?

  Ik wacht namelijk nog op een floppy drive, als het geheugen te weinig is zal ik eerst meer of wat anders moeten verzinnen!

  Bij voorbaat dank voor antwoord !

  Groeten,

  Leon
 • Oeps…

  16 Mb is erg weinig voor w98. Op zich krijg je het wel draaiende, maar internetten met 16 Mb/p1 100 is het ADSL niet waard. Je PC is dan de bottelnek, in plaats van de internet verbinding: zandlopers tellen dus.

  Als je gaat internetten met een virusscanner, een popup killer en een andere applicaties in de tray, dan is minimaal 64 Mb nodig, maar liever 128. Kost geen fluit tegenwoordig, dus voor het geld hoef je het niet te laten. Echter, dan is de processor de bottelnek.

  Dus, gewoon lekker internetten op je hoofd-pc als die sneller is.

  groet,

  TdlC
 • Hallo TdlC,

  Ik ga niet internetten op de P1 100, alleen daarop de modem, en dan een netwerk kaart uit en internetten op de andere pc's.
  Of is de pc ook te langzaam om alleen de verbinding inweze door te sturen ?

  Groeten,

  Leon
 • Oow, dat schijnt een ander licht op de zaak.

  Op zich is 16/100 voldoende om een usb modem aan de praat te krijgen en je netwerkkaart zou ook geen probleem moeten zijn.

  Succes!
 • Bedankt TdlC !!!

  Groeten,

  Leon
 • als het nog kan zou ik ipv USB een gewone ethernet modem nemen.
 • Helaas…:-( ik heb de USB modem (al 2jr….)
  Dan was ik snel klaar geweest trouwens, ik heb pas de zogenaamde hack uitgevoerd d.w.z. van een ADSL Ethernet modem een Router gemaakt.
  Maarja dat was de modem van iemand anders…
  Ik ga het dus maar op deze manier doen!

  Leon
 • [quote:45a34a210b="tulanez"]… , dan is minimaal 64 Mb nodig, maar liever 128. [/quote:45a34a210b] Nou, volgens mij is 32 MB ook wel genoeg. Of dat plezierig internet hangt dan mede nog af van de harde schijf en zo. Als die niet snel data kan lezen/schrijven kan het swappen te lang gaan duren. Controleer wat voor moederbord er in zit. Sommige moederborden kunnen Dimm geheugen gebruiken. Echter soms maar heel weinig. Ik heb een moederbordje waarop een 16MB Dimm kan. Nou vraag ik je? Waar was dat nou goed voor? Zelfs voor Windows 95 is dat (te) weinig. De computer is wel als Linux router (met bijvoorbeeld FreeSCO) te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.