Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 Pro

Anoniem
Jimmy
13 antwoorden
 • Ik wil m'n huidige OS (Win98SE) vervangen door Windows 2000 Pro. Ik zie alleen door de bomen het bos niet meer. Welke versie moet ik hiervoor gebruiken? Een OEM versie krijg je alleen bij een nieuw systeem, een licentie schijnt alleen een sticker te zijn zonder CD, een full-version is weer reteduur. En nergens heb ik een upgrade versie o.i.d gevonden. Welke versie kan ik het beste nemen? En nee, niet over XP beginnen….
 • Er is geen upgrade versie van 98 naar W2K meer sinds het nieuwe licentiebeleid, alleen vanaf NT4, maar om heel eerlijk te zijn zou ik me daar als particulier niet al te druk om maken.
 • [quote:574c32d29c="3234dmtr"]Ik wil m'n huidige OS (Win98SE) vervangen door Windows 2000 Pro. Ik zie alleen door de bomen het bos niet meer. Welke versie moet ik hiervoor gebruiken? Een OEM versie krijg je alleen bij een nieuw systeem, een licentie schijnt alleen een sticker te zijn zonder CD, een full-version is weer reteduur. En nergens heb ik een upgrade versie o.i.d gevonden. Welke versie kan ik het beste nemen? En nee, niet over XP beginnen….[/quote:574c32d29c]

  Lekker op Windows 98Se blijven draaien. :wink: Voor het bedrag dat je bespaard kun je in een 5 sterren restaurant eten :P Wat bedreft het stabiliteits verhaal zou je idd over kunnen stappen op 2000 Pro maar ik heb mijn computer met 98 geinstalleerd, + office 97en de dagelijkse programma's en moet zeggen ik heb, echt waar, nooit vastlopers.
 • Ik heb hier net toevallig een 98-PC staan ter reparatie die "zomaar" problemen kreeg met de scsi-controller, de LPT en het ISDN-modem. En na wat gerommel blijkt dat het geen hardwareproblemen zijn. Gewoon dat instabiele 98 weer eens een keer. Doe jezelf een plezier en schakel over naar het een of andere NT-systeem.
 • [quote:27012f1b42] Doe jezelf een plezier en schakel over naar het een of andere NT-systeem.[/quote:27012f1b42]

  Ik ben eigenlijk een grote voorstander van NT4.0, deze was geinstalleerd toen ik mijn HP Omnibook 4100 kocht, nooit maar dan ook nooit problemen mee gehad, maar ja toen kwam er een scanner, etc die niet op NT meer werkte maar alleen op Windows 98, dus zit ik nu met Windows 98 op mijn laptop. Maar het liefste zou ik nog met NT willen werken.
 • Venzent was me net voor :oops:
  En nog een aanvulling:
  Als je Windows 3.1 gebruikt, draait Windows XP denk ik niet op je systeem :)
 • volgens mij is een oem versie gewoon los te koop hoor
 • [quote:4ab4adfc51="termin8or"]volgens mij is een oem versie gewoon los te koop hoor[/quote:4ab4adfc51]
  OEM licenties zijn alleen geldig bij een nieuw aangeschaft systeem.
 • dat is dus een beetje onzin.

  stel ik heb windows 3.1…… kut

  en ik wil xp

  dan ga ik naar de winkel en zie dat de upgrade versie maar geld vanaf windows 98………..kut

  dan moet ik dus een oem versie hebben……..slim
 • Na 2 jaar minstens een keer per dag een gecrashed systeem met Windows98 liep het systeem helemaal vast toen ik een kapotte SCSI CD Rewriter verving. Zelfs mijn hardware leverancier kreeg de PC niet meer aan de praat. Oplossing: een nieuwe harde schijf met Windows 2000, de oude harde schijf werd de D: drive, dus alle gegevens nog bereikbaar. Ik kan bepaalde essentiele programmas alleen in W98 draaien en heb dus een dual-boot systeem. Vanaf de C: drive kan ik dus opstarten in allebei.
  W2000 crasht overigens (vrijwel) nooit en dan kan ik het mijzelf nog verwijten. Pas wel op met spelen - die draai ik eigenlijk altijd onder W98. SimCity 3000 laat in W2000 de computer lekker hangen - doet die af en toe ook in W98!
  Succes
 • [quote:7db4611925="termin8or"]dat is dus een beetje onzin.

  stel ik heb windows 3.1…… kut

  en ik wil xp

  dan ga ik naar de winkel en zie dat de upgrade versie maar geld vanaf windows 98………..kut

  dan moet ik dus een oem versie hebben……..slim[/quote:7db4611925]

  Wel slim, niet legaal. zie ondertstaande tekst.

  OEM-licentie voor de eindgebruiker
  Voor de eindgebruiker geeft de OEM-software licentie alleen het recht om de software te gebruiken
 • en dan nog deze:

  OEM licenties voor Microsoft besturingsystemen (zoals Windows) mogen door systeem bouwers verkocht worden gebundeld met een volledig geassembleerd computer systeem of gebundeld met een non-peripheral hardware component (niet-randapparatuur).
 • [quote:15ee9425f4="Venzent"]en dan nog deze:

  OEM licenties voor Microsoft besturingsystemen (zoals Windows) mogen door systeem bouwers verkocht worden gebundeld met een volledig geassembleerd computer systeem of gebundeld met een non-peripheral hardware component (niet-randapparatuur).[/quote:15ee9425f4]

  :roll: Dus wel legaal! Moet ook wel als je zelf software ontwikkelt.

  Situatie: PC met oem W98, PC kapot, bij reparatie een forse upgrade: nieuwe harde schijf bijgeplaatst, forse geheugenuitbreiding enz., W2k oem gekocht (ik meen voor 239 gulden), W98 incl. SV2 op nieuwe harde schijf bijgeplaatst. Kortom: alles betaald, alles bij Microsoft geregistreerd met licentienummers.

  Officieel moet je bij installatie van W2k W98 verwijderen, maar dan moet Microsoft mij wel (niet bestaande) W2k drivers leveren voor mijn heel dure Fujitsu scanner en …. aan mijn kinderen uitleggen waarom hun spelen het niet meer doen.

  Voor mijn werk is een stabiel OS onmisbaar, maar ook bepaalde randapparatuur. Met deze opzet voel ik mij :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.