Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijf opruiming uitschakelen

Peter Vooges
4 antwoorden
 • Is het in WinXP Pro mogelijk om schijfopruiming (op één) partitie uit te schakelen. Ik heb die partitie gemaakt voor het wisselbestand en de grootte daarvan op bijna de maximale grootte van die partitie vastgezet. Nu blijf ik meldingen krijgen dat die schijf vol dreigt te raken.
 • Kun je je parttie niet groter maken met bijv. partition magic?
 • Ja, dat zou wel kunnen. Ik kan ook het wisselbestand iets verkleinen, maar dat is niet wat ik wil. Ik wil dat schijfopruiming aanpassen.
 • [quote:6800837b16="Peter Vooges"]Is het in WinXP Pro mogelijk om schijfopruiming (op één) partitie uit te schakelen. Ik heb die partitie gemaakt voor het wisselbestand en de grootte daarvan op bijna de maximale grootte van die partitie vastgezet. Nu blijf ik meldingen krijgen dat die schijf vol dreigt te raken.[/quote:6800837b16]

  Ikzelf zat met hetzelfde probleem. Performance-technisch heb je de beste oplossing, maar die melding is niet op een 'normale' manier uit te schakelen: het behoeft een aanpassing in de registry:

  Hive: HKEY_CURRENT_USER
  Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  Name: NoLowDiskSpaceChecks
  Data Type: REG_DWORD
  Value: 1


  E.e.a. staat beschreven in Microsoft Knowledge Base Article - 285107

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q285107

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.