Vraag & Antwoord

OS Windows

Schijf opruiming uitschakelen

4 antwoorden
  • Is het in WinXP Pro mogelijk om schijfopruiming (op één) partitie uit te schakelen. Ik heb die partitie gemaakt voor het wisselbestand en de grootte daarvan op bijna de maximale grootte van die partitie vastgezet. Nu blijf ik meldingen krijgen dat die schijf vol dreigt te raken.
  • Kun je je parttie niet groter maken met bijv. partition magic?
  • Ja, dat zou wel kunnen. Ik kan ook het wisselbestand iets verkleinen, maar dat is niet wat ik wil. Ik wil dat schijfopruiming aanpassen.
  • [quote:6800837b16="Peter Vooges"]Is het in WinXP Pro mogelijk om schijfopruiming (op één) partitie uit te schakelen. Ik heb die partitie gemaakt voor het wisselbestand en de grootte daarvan op bijna de maximale grootte van die partitie vastgezet. Nu blijf ik meldingen krijgen dat die schijf vol dreigt te raken.[/quote:6800837b16] Ikzelf zat met hetzelfde probleem. Performance-technisch heb je de beste oplossing, maar die melding is niet op een 'normale' manier uit te schakelen: het behoeft een aanpassing in de registry: Hive: HKEY_CURRENT_USER Key: Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer Name: NoLowDiskSpaceChecks Data Type: REG_DWORD Value: 1 E.e.a. staat beschreven in Microsoft Knowledge Base Article - 285107 [url]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q285107[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.