Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Het spookt? (één OS windows, toch dualboot enz...)

Passer
5 antwoorden
 • Heel in het kort, 't zal nog lang genoeg zijn:
  gisteravond viel mijn compu stil bij het afsluiten van XP. (het enigste OSsysteem op mijn computer) - alleen de muisaanwijzer werkte nog, beeld was gefixeert, 5minuten, 10 minuten dan maar de stroom afgezet.

  Deze morgen weigerde hij op te starten: 'Hal.dll beschadigd of ontbrekend', opnieuw naar windows kopiëren. Alleen zegt ie er niet bij hoe…

  Van alles geprobeerd: op R drukken voor reparatie, maar dan rebootte hij gewoon, naar Dos gegaan om eens te gaan kijken, maar dosshell viel stil op het proberen-te-lezen-van mijn C-schijf! ! (dus vòòr windows opgestart was, want ik had geboot met een opstartdiskette - dus wat was dààr verkeerd????), joepie: 'k heb een image van Ghost, dus die teruggezet maar… ik had gisteren mijn 40 Gb in twee partities: C (met windows) en D (met eigen data) en na het terugzetten van die ghost was mijn C één partitie …. euh… ???? Toen begon ik ook te denken: maar bij het begin van het terugzetten toonde hij inderdaad maar één partitie op die C … ???

  Dan probeerde ik nog van alles tot ik besloot: een schone XP heeft ook zijn voordelen en dus installeerde ik XP opnieuw en liet nieuwe partities aanmaken op mijn C-schijf. (die dus toch werd geformateerd !)

  Nu komt toch nog
 • Ik heb geen direct antwoord op je vraag, maar ik wil je best een kopie van mijn hal.dll sturen (Xp NL Home).
 • Hallo Passer,

  Rechtsklik op deze computer - eigenschappen - geavanceerd. Kies voor instellingen bij opstart- en herstelinstellingen. Vervolgens kies je voor bewerken. Nu kun je de boot.ini bewerken en dit zou zoiets moeten zijn

  Hoe deze eruit moet zien?
  Lees even dit door: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q289022

  groeten
  Marc
 • Hoi Passer,

  Ik denk dat je bij de installatie van Xp je harde schijf niet geformatteerd hebt. Vandaar dat je de keuze krijgt tussen 2x win XP: één goede en ééntje die verwijst naar de foute boel met ontbrekende of corrupte hal.dll bestand.

  Staat er op je schijf een map windows en een map windows0 of zoiets?

  Marc
 • [quote:188d2d7a51="M@rc"]Hoi Passer,

  Ik denk dat je bij de installatie van Xp je harde schijf niet geformatteerd hebt. Vandaar dat je de keuze krijgt tussen 2x win XP: één goede en ééntje die verwijst naar de foute boel met ontbrekende of corrupte hal.dll bestand.

  Staat er op je schijf een map windows en een map windows0 of zoiets?

  Marc[/quote:188d2d7a51]Heb ik ook al naar gezocht, maar nergens geen andere windows te vinden…
  Vandaar dat ik schreef dat er maar één windowsOS op mijn computer stond…
  Tulanez: dank voor je aanbod, maar door mijn nieuwe XPinstallatie heb ik het zelf terug… :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.