Vraag & Antwoord

OS Windows

antieke spelproblemen

5 antwoorden
  • hoi,leuk spelletje gekregen,wat ik graag wil proberen, maar doet het niet. tijdens het starten onder dos krijg ik de melding : no ems available ga ik naar eigenschappen dan krijg ik bij de tab geheugen de meding: deze computer is niet geconfigureerd voor expanded memory in MS-DOS sessies. klik ik op details dan krijg ik de melding: de regel "device=EMM386" in het bestand CONFIG.SYS bevat het "noems"sleutelwoord.om expanded memory in te schakelen dient u dit sleutelwoord te verwijderen met behulp van kladblok,en het systeem opnieuw op te starten. dat heb ik dus ook gedaan,maar de meldingen blijven.mijn config.sys is als volgt: DEVICE=C:\WINDOWS\HIMEM.SYS /TESTMEM:OFF device=c:\windows\emm386.exe DOS=HIGH,UMB,AUTO DEVICEHIGH=C:\WINDOWS\SYSTEM\CPQIDECD.SYS /D:IDECD001 SET PATH=C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\COMMAND FILESHIGH=80 BUFFERSHIGH=40,4 SWITCHES=/F kan iemand mij helpen met dit probleempje?
  • Verwijder in deze regel: DEVICE=C:\WINDOWS\HIMEM.SYS /TESTMEM:OFF het gedeelte: /TESTMEM:OFF eens. Kijk eens tijdens het starten op je scherm wat voor boodschappen/meldingen je krijgt. Wat is de inhoud van je autoexec.bat? Welk systeem draai je? Win? Dos?
  • Je start Dos op onder Windows. Dat kost je geheugen. Start eens op en hou F8 ingedrukt. Nu kom je in een menu en kies dan voor optie 4 of 5 : dat je in Dos terecht komt. (niet veilige dos modus)
  • ik draai dos onder windows,maar dat schijnt te veel geheugen te nemen,en de inhoud van autoexec.bat is als volgt: @ECHO OFF SET BLASTER=A220 I7 D1 H7 P330 T6 SET SBPCI=C:\SBPCI LH C:\WINDOWS\COMMAND\DOSKEY if exist c:\pipost.bat call c:\pipost.bat C:\PROGRA~1\NETWOR~1\MCAFEE~1\SCAN.EXE C:\ SET PATH=C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\COMMAND;C:\WINDOWS\SYSTEM\WBEM;C:\PROGRA~1\NETWOR~1\MCAFEE~1 trouwens,alweer bedankt voor jullie hulp,zonder dit forum en de mensen die nog tijd maken andere mensen te helpen,was de computer voor veel mensen een rampzalig ding.
  • Diep graven in de cellen : Als je expanded memory nodig hebt moet je in de config.sys het volgende erbij zetten .....\emm386.exe ram 512 Als 512 kb niet genoeg is dan zet je er 1024 in of 2048 :P

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.