Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

overstappen?

Anne
18 antwoorden
 • hallo,
  ik heb er aan zitten denken om over te stappen op windows xp,
  ik heb momenteel windows 98se,en ben daar niet ontevreden over.
  is het,gelet op de hier geposte vragen,wel verstandig om dit te doen?
  graag uw deskundig advies
 • Of jij XP goed vindt, kun je alleen ondervinden door het een poosje te gebruiken.
  Maak een dualboot. Laat je win 98 staan. Installeer XP op een aparte partitie. Xp maakt een bootmenu aan zodat je steeds kan kiezen welk OS je wil starten.
  Op deze manier kan je nog alle kanten uit….

  Marc
 • Heb ook jaren met 98 gedaan, toen voorzichtig XP op m'n laptop geïnstalleerd en wist daarna niet hoe snel ik m'n andere pc's ook van XP moest voorzien. Ik vind het veel stabieler

  Suc6 met je keuze
 • Eerder genoemde antwoorden kloppen ….maar met wat voor pc werk je en hoeveel intern geheugen zit daar in? XP vraagt nogal wat!

  Groet :wink:
 • Eens met alle posts, dual boot is goed advies en minimale systeemeisen voor XP zijn toch wel een CPU op 700Mhz, 128Mb RAM en 10Gb harddisk.
  Als je met XP bezig gaat zou ik in eerste instantie SP1 links laten liggen, XP draaid ook goed (in sommige gevallen zelfs beter) zonder SP1.
 • Inderdaad, de [i:46f94ab42f]minimum[/i:46f94ab42f] systeemeisen.. voor een goed lopend systeem waar je redelijk veel programma's op wilt draaien is toch een Athlon 1400+ of vergelijkbaar, met 512 mB geheugen en een 40 gB harddisk :)
 • Ik zou wachten op Windows XP 2nd Edition.
 • mijn config is als volgt:
  proc amd athlon 650 mhz.128 mb intgeh,20 gb harde schijf,echter 5400 toeren.
  ik wil dit nog veranderen in intel 4 2,4 ghz,en een harde schijf van ca 100-120 gb,maar goed,het ging mij even om de kwaliteit van xp op zich,en ik heb er iets meer vertrouwen in,maar zo'n progje is me iets te duur om voor de lol aan te schaffen.
  wat is wijsheid,trouwens,home of office ed?
  thanks
 • Je bent niet ontevreden over Win98. Waarom dan overstappen op een ander systeem? Voor mijzelf gebruik ik de regel dat ik niets wijzig, zolang iets goed draait.
  Maar je kunt ook andere motieven hebben om te willen overstappen. Nieuwsgierigheid bijvoorbeeld. Dan zou ik ook kiezen voor XP naast Win98 zoals hierboven is beschreven. Maak eerst wel back-ups van je belangrijke bestanden: documenten, favorieten, emailadressen, inbelverbinding, etc.etc., want dergelijke wijzigingen zijn zeer ingrijpend met bepaalde risico's.
  Toen ik vorig jaar een nieuwe PC kocht, zat WinXP erop. Ben er tevreden over. Goed stabiel en werkt prettig.
 • Let bijvoorbeeld ook op je printer.
  Ik kon en kan namelijk niet overstappen omdat er geen drivers bestaan voor mijn printer onder windows XP.
 • oke,bedankt,weet nu al iets meer,en ik denk dat ik maar overstap,want win 98 is niks mis mee,maar af en toe gebeuren er toch dingen waar ik minder blij mee ben,vastlopers en zo.
  dat zal dan hopelijk minder zijn.
  thanks
 • Bedenk wel dat je met XP wel vast zit aan die verplichte registratie als je ook maar een paar dingen wijzigt aan je pc …

  Hoe 'stabiel' XP ook mag zijn, die procedure is voor mij nog steeds reden genoeg om niet over XP over te stappen.
 • Big Bill is watching you :wink:
 • [quote:22aa486443="sieto30"]oke,bedankt,weet nu al iets meer,en ik denk dat ik maar overstap,want win 98 is niks mis mee,maar af en toe gebeuren er toch dingen waar ik minder blij mee ben,vastlopers en zo.
  dat zal dan hopelijk minder zijn.
  thanks[/quote:22aa486443]

  xp loopt ook vast hoor :cry:
 • Die verplichte registratie van WinXP is nou het allerlaatste waar ik me druk over kan maken. De meesten die daarover klagen kunnen opeens minder eenvoudig een illegale versie van XP installeren…. .

  En die verplichte registratie heeft HELEMAAL niets met privacy-schending te maken. Dat is de allergrootste onzin die hier meerdere keren beweerd is op dit forum. Want als ik een auto koop, een computer koop, een vakantie boek, een t.v. koop, een fiets koop; OVERAL moet ik, dan mijn volledige adresgegevens achterlaten en dat hoeft NIET bij registratie van XP bij Microsoft. Dus wat wordt er nou geschonden?? En het activeren is een fluitje van een cent. Zelfs een kleuter die kan lezen, zal het lukken.
  En als je je PC wijzigt, hoef je zelden opnieuw te registreren. Tenzij je zo'n beetje alles verwijdert en verandert. En dan nog, registreren blijft dan een kinderspel.

  Wat ik het belangrijkste vind? XP is zeer stabiel, en DAT verwacht ik van software waarvoor ik goed moet betalen.

  Succes met je keuze.
 • BEDANKT ALLEMAAL,
  :lol: :lol: haha,wat een vraag al niet teweeg kan brengen.
  maar goed,ik denk dat ik het maar moet proberen.
 • np :wink:
 • Je kan het gewoon op je PC zetten. Ik draai nu een jaar lang XP op een PII 300 MHz. Ik heb 192 MB RAM. Dit draait heel goed, gelet op de trage PC die ik heb. Opstarten duurt 2,5 minuut, opstarten van programma's duurt wel wat lang, maar niet irritant lang :wink:

  Ik kan zelfs nog spellen zoals RTCW draaien…
  Gewoon doen, en als het niet bevalt, kan je altijd nog terug naar 98SE.

  Succes, Christian.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.