Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Installeren van W 98 SE mogelijk zonder formateren?

Captain_Kansloos
7 antwoorden
 • Na het opstarten van de laptop "NEC VERSANOTE VX" verscheen de volgende melding;
  " Invalid HIBERNATION Partition.. Run HDPREPEZ or AMI Save to File Utility.
  Het besturingssysteem ontbreekt."
  De melding is verdwenen na een wijziging aan het power management in de bios.
  Het installeren van een nieuwe bios mocht niet baten.
  FDisk (optie 4) geeft volgende partitie gegevens aan:
  Partitie C:1 /Status :A/ Type PRI DOS/ Mbytes: 11507/ System: unknown/Gebruik: 100%.
  De BIOS is een AMIbios versie 1.19, BIOS revision 126A2300
  Besturingssysteem is WIN 98 SE.
  Is het mogelijk om mijn besturingssysteem terugplaatsen zonder te formateren en zijn dan mijn data terug.Is er nog een andere mogelijkheid om de data terug te krijgen.
 • Kun je met een bootflop nog wel opstarten? En kun je dan ook de partitie benaderen? Zo ja, dan zou je na de prompt (a:\>) sys c: kunnen opgeven.
 • Na intypen van a:\sys c: verschijnt de volgende melding:
  Het mediumtype is ongeldig. bezig met lezen station C
  Afbreken, Opnieuw proberen, Mislukt?

  Lijkt mij dus niet te werken.
 • Als sys geen systeembestanden kan plaatsen, dan zijn er volgens mij 2 mogelijkheden: 1. De partitie is niet geformatteerd of 2. Je harde schijf is overleden.
 • laptop heeft tot zaterdag zijn dienst gedaan, en zondag verscheen de genoemde melding. Ik wil nog niet formateren zolang er nog een kans is de aanwezige data te herstellen.
 • Ik snap dat je niet zomaar wil formatteren, probleem lijkt echter te zijn dat je je HD niet eens kan benaderen. Het zou natuurlijk ook gewoon een connector-kwestie kunnen zijn (zitten de kabeltjes goed vast?) Download anders Maxblast ofzo, om je HD door te lichten op fysieke problemen (heb je trouwens scandisk al geprobeerd?)
 • Na opstarten met boot diskette scandisk uitgevoerd, programma loopt vervolgens vast wegens te weinig ruimte op HD, is echter niet mogelijk scchijf was 30 % vol, virusscanner uptodate.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.