Vraag & Antwoord

OS Windows

firewall in win xp

Anoniem
roeske
5 antwoorden
 • hello all,

  Ik heb een ADSL lijn en ik zou graag willen weten of het nodig is om een firewall te installeren (of is win xp genoeg beveiligd).
  Het is namelijk zo dat ik mijn verbinding geshared heb en als ik dan een firewall heb opstaan dat dan de andere pc niet op het internet kan.

  greetz
 • Ik kan je aanraden om een firewall te nemen
  Vertrouw niet op die van XP

  Neem NORTON firewall.

  groet
 • Je kan volgens mij best een andere firewall installeren.
  De firewall van XP houdt alleen binnekomend verkeer tegen. Hij laat alles wat op jouw pc staat en het internet op wil zijn vrije gang gaan. Als je hier controle over wil hebben kun je best opteren voor een professioneler pakket zoals Norton, ZoneAlarm, BlackIce,….
  De meningen over een goede firewall zijn verdeeld. Zelf gebruik ik Norton Internetsecurity en ben hier héél tevreden over.

  Marc
 • Ik gebruik al 2 jaar zone-alarm op mijn kabelaansluiting (permanente verbinding dus met internet) naar volle tevredenheid. Niet alleen omdat het gratis is, maar omdat het altijd goed uit testen komt en omdat ik er geen problemen mee ondervind.
  Je moet wel de interne firewall van XP uitzetten.
 • Op [b:f5a22caafd][u:f5a22caafd]deze[/u:f5a22caafd][/b:f5a22caafd] site kan je testen hoe open je computer staat. (Kijk bij Hot Spots-ShieldsUP) En merken dat de firewall van XP niks te betekenen heeft. Ook de Norton firewall komt er niet best vanaf hier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.