Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan geen programma's meer starten...

Yoohan
6 antwoorden
 • Ik heb een groot probleem:

  Ik kan geen programma's meer starten. Iemand op m'n forum had deze vraag gesteld en ik heb geprobeerd dit op te lossen, maar heb nu hetzelfde probleem gekregen op mijn computer.

  Dit is wat ik heb gedaan, ik draai Windows XP Prof, die van mijn forum heeft Windows 98:

   [*:75d18f80e9]In de Windows-verkenner naar Beeld -> Mapopties -> Bestandstypen de verwijzing naar EXE toevoegen, hij geeft dan automatisch Toepassing erbij. Tot hier ging het nog goed. [*:75d18f80e9]Ik dacht, nu kan hij wel weer weg want dit hoort niet zo, dus heb ik verwijderen gedaan [*:75d18f80e9]Vervolgens werd er op m'n forum naar details gevraagd wat hij moest invullen, dus heb ik weer die EXE verwijzing toegevoegd, hij herkende nu niet meer de EXE als toepassing, dus ik heb type <Nieuw> geselecteerd. [*:75d18f80e9]Toen moest ik een pad opgeven welk programma ik wou starten. Dit was %1 bij Toepassing, maar dit pad werd uiteraard niet herkend, dus heb ik explorer.exe geprobeerd. [*:75d18f80e9]Hier is het mis gegaan want bij elk programma dat ik start doet hij alsof hij klaar is met downloaden. Je kan dus op Openen en Opslaan klikken, en je raad het al, als je op Openen klikt krijg je dat venstertje weer! En zo gaat het eindeloos door en kan ik geen programma's meer starten. [*:75d18f80e9]De EXE verwijzing heb ik weggehaald, maar dit gaf geen enkel effect. [/list:o:75d18f80e9] Wat moet ik nu doen? Ik kan nog naar de Internet Explorer en de Verkenner door op Deze Computer te klikken. Als ik in de registereditor kon komen zou ik het daar denk ik wel kunnen oplossen in HKEY_CLASSES_ROOT. Weet iemand wat ik hieraan kan doen? Dit is denk ik een zwakke plek in Windows, maar wel iets tegen te doen toch? :(
 • Ik heb het nu voorelkaar gekregen dat hij vraagt waarmee ik de executables wil opstarten :(
 • …. daar ben ik weer!

  Ik weet hoe jullie mij kunnen helpen als jullie dat willen natuurlijk….

  De mensen met Windows XP kunnen in de registereditor een hele sleutel opslaan in het bestand. Ik heb de sleutel HKEY_CLASSES_ROOT\.exe nodig. Als je die selecteert kan je volgens mij bij Bestand alleen deze sleutel opslaan. Als jullie alsjeblieft de inhoud van dat .REG bestand hier kunnen posten zou ik daarmee al gered zijn denk ik.

  Alvast bedankt!!
 • [quote:9839c88ae0="Johan Stokking"]…. daar ben ik weer!

  Ik weet hoe jullie mij kunnen helpen als jullie dat willen natuurlijk….

  De mensen met Windows XP kunnen in de registereditor een hele sleutel opslaan in het bestand. Ik heb de sleutel HKEY_CLASSES_ROOT\.exe nodig. Als je die selecteert kan je volgens mij bij Bestand alleen deze sleutel opslaan. Als jullie alsjeblieft de inhoud van dat .REG bestand hier kunnen posten zou ik daarmee al gered zijn denk ik.

  Alvast bedankt!![/quote:9839c88ae0]'k wil het wel doen, maar is dit goed:
  'k ga op die HKEY_CLASSES_ROOT -'map' in het register staan en klik rechts en kies voor exporteren, dan ga ik die exportfile (= welke: hoe wordt die geexporteerd?) opzoeken en mail hem naar jou?
 • Dit staat er bij mij in:
  ________________________________________

  [HKEY_CLASSES_ROOT\.exe]
  @="exefile"
  "Content Type"="application/x-msdownload"
  "ZAMailSafeExt"="zl9"

  [HKEY_CLASSES_ROOT\.exe\PersistentHandler]
  @="{098f2470-bae0-11cd-b579-08002b30bfeb}"
  _________________________________________

  Hoop dat je er wat aan hebt.

  Cheers, P de BB
 • Heel erg bedankt! Alles werkt weer. Ik hoefde alleen jouw tekst in een .REG bestand te zetten en deze te openen. Vervolgens een nieuwe EXE verwijzing toevoegen en hij vond meteen het type Toepassing erbij. Opeens kwamen alle icoontjes op het bureaublad weer in beeld.

  Nogmaals: heel erg bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.