Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wist je dit? (XP, ADSL)

None
10 antwoorden
 • Gisteren een man van Belgacom over de vloer gehad en dit pikte ik er van op:

  Na installen XP volgende dingen aanvinken (als ie het niet zelf gedaan heeft):

 • IIS installeren? Ja da's heel erg slim. Zucht. Vanaf nu heb je een fulltime taak om de patches bij te houden.
 • [quote:1b0ede55ce="BrigitteW"]IIS installeren? Ja da's heel erg slim. Zucht. Vanaf nu heb je een fulltime taak om de patches bij te houden.[/quote:1b0ede55ce]Wel, die indruk begin ik ook te krijgen: wat je tegenwoordig al niet moet updaten aan drivers, patches, … 't is toch een boel!
 • b. Internet information services: naar details en er
  - FTP service aanvinken
  - internet service module aanvinken
  - WorldWideWeb service aanvinken

  Die kan ik niet vinden, is dat alleen voor professional?
 • Ik bedoel dus: IIS is zo lek als een mandje. Waarom wil zo'n monteur je in vredesnaam een webserver aansmeren? Ongepatched sta je wagenwijd open voor Code Red c.s. en er wordt om de haverklap weer een nieuw lek ontdekt.

  Vuistregel voor een veilig systeem is nu juist dat je ALLE services die je niet gebruikt moet uitschakelen.
 • Ik ben niet een echte netwerk-expert, maar ik weet er wel het een en ander van. En wat ik in elk geval wel weet is dat Simple Network Management Protocol [i:82ef0411d6]niet[/i:82ef0411d6] bedoeld is voor het vlot laten verlopen van het internetverkeer, maar voor het volgen van netwerkactiviteiten op computers binnen je netwerk (LAN/WAN). En dus een flike slokop van resources.
  En ik ben het helemaal met BrigitteW eens: het installeren van IIS (overigens inderdaad alleen aanwezig op WinXP Professional, dus wat doen ze dan bij Win95..WinXP Home Edition?) is gewoon compleet onzinnig. Als je daar zelf voor kiest, dan kan ik me daar nog wat bij voorstellen (hoewel het geen simpel programma is). Maar om dat zo ongevraagd op een PC te installeren, daar kan ik niet bij. En hetzelfde geldt stuk voor stuk voor die andere Services: compleet overbodig.
  Als ik jou was, dan zou ik toch eens bij Belgacom aan de bel trekken om meer informatie te krijgen.
 • 'k Heb aan de bel getrokken: ik heb ze de blauwe tekst èn jouw antwoord doorgestuurd en ik zou binnen de twee dagen een antwoordmail terugkrijgen.
  Ik hou je op de hoogte!
 • Ik heb een 'antwoord' teruggekregen: [i:e5da34fb2f]dat ze mij dankten voor mijn mail [/i:e5da34fb2f] :lol: en als ik antwoord wilde, moest ik naar de helpdesk bellen en daar mijn vraag maar opnieuw stellen.
  Ik heb hen teruggemaild dat ik zulke 'standaardantwoorden' maar niks vond en dat ik het idee had dat ze mij van het kastje naar de muur stuurden…

  :-?
 • Beste mensen, blijf toch lekker met Win98 werken; beter heeft MS niet.
 • Jawel hoor, NT 4 en 5 (win2k).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.