Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot verwijderen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een schijf van 15 gig met 4 partities. Dit is de indeling:
  c: Windows 98 2 gig
  d: programma's 3 gig
  e: data 6 gig
  f: windows 2000 4 gig

  Ik wil nu windows 98 verwijderen i.v.m. ruimtegebrek. Maar ik weet alleen niet hoe, want er zal wel iets op staan om windows 2000 te booten. Hoe krijg ik dit voor elkaar zonder dat de computer niet meer opstart?? Ik wil namelijk niet dat ik alles kwijt ben en helemaal opnieuw kan beginnen met installeren van windows 2000.

  Ik heb trouwens ook Partition Magic, misschien valt daar iets mee te doen.
 • zorg ervoor dat je bootmagic krijgt, als je deze al hebt dan installeer je deze onder win2000, zorg ervoor dat je bootmagic niet……

  Sorry dit bovenste kan makkelijker

  1: maak bootdisk met fdisk (98 bootdisk).
  2: start op met bootdisk en tik achter a:\>fdisk in.
  3: zorg dat je de partitie met win2000 active zet.
  4: verwijder win 98 partitie.
  5: reboot.
  6: rezize de partitie die je groter wilt hebben m.b.v. partitionmagic.

  Klaar. :D
 • Ik kan de partitie met win2000 niet actief zetten, snik…
  Zo ziet de indeling van mijn schijf eruit:

  [img:d795648eda]http://home.hccnet.nl/paul.van.es/schijf.jpg[/img:d795648eda]

  Ik heb ook al in partition magic gekeken of ik wat aan de win2000 kon veranderen maar ik kan hem niet primary zetten omdat hij al logical is, ik kan hem alleen naar fat32 converteren…

  In fdisk geeft ie aan dat partitie 1 2 gig is en de rest is partitie 2. Als ik deze activeer start de computer niet meer op. Dus 1 maar weer actief.

  Weet iemand misschien of het wel kan, en zo ja: Hoe?
 • Zonder bootmagic kan ook!

  Installer win 2000 op de C schijf. (natuurlijk in setup van win2000 formateren naar ntfs.
  Als win2000 op de C schijf staat, kan je gewoon booten.
  Daarna doe je de partite formateren waar je Win2000 op hebt gezet.
  Daarbij maakt het niet uit of win2000 op F: ntfs is.

  Bij mij is het zo gelukt, dus waarom niet bij n ander!
 • sorry…had niet goed gelezen dat je geen zin had om win2000 opnieuw te gaan installeren :oops: :oops: :oops: :oops:
 • Je kunt een logisch station ook helemaal niet op actief zetten, dus op die manier gaat het helemaal niet. En ook al had het wel gekund, dan was het toch nogh niet goed gegaan, want dan was de driveletter niet meer correct geweest.
  Hoe dan wel? Zo: je formatteert de C: partitie. Dan neem je de WinXP CDROM en boot daarmee op. Onderweg krijg je de optie om een [b:bab00ce618]repair[/b:bab00ce618] uit te voeren. Daarmee worden de bootsector en de bootfiles weer op je C: schijf geplaatst en probleem opgelost.
  Je zou ook de bootbestanden (boot.ini ntdetect.com en ntldr) even op diskette kunnen zetten en naderhand terugplaatsen. Maar dan moet je in boot.ini wel de regel C:\="Microsoft Windows 98" nog even verwijderen.
 • Maar als de opstartbestanden weer op c staan, kan ik deze partitie dan wel verwijderen? Want dat is de bedoeling uiteindelijk. C moet dan deel worden van een andere partitie om die meer ruimte te geven…
 • Nee, dat kan niet. Ten eerste moet je altijd een actieve primaire partitie hebben anders kun je helemaal niet opstarten. En C: is dus je enige primaire partitie! Niet dan het absoluut en totaal onmogelijk is, maar daar komt nog wel wat bij kijken. Dan zou het toch eenvoudiger zijn om Win2000 opnieuw te installeren op C:. Maar dat wilde je nu net niet, dus….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.