Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP start niet meer op.

Anoniem
grolsch
4 antwoorden
  • Twee dagen geleden heb ik mijn schijf gedefragmenteerd met Diskeeper. Toen ik mijn computer weer wou opstarten lukte dit niet door een registerfout. Ik kan op dit moment helemaal niet in windows XP komen. In een opstartmenutje kan ik ook kiezen voor 'Laatst bekende juiste configuratie (recente instellingen die werken)', maar die werkt helaas niet. Ik heb ook windows 98 op een andere partitie geinstalleerd maar doordat XP op een ntfs partitie staat kan ik niet bij al mijn documenten komen en andere belangrijke gegevens komen (windows 98 kan niet met ntfs werken). Heeft iemand een idee wat ik het beste kan doen zonder dat ik XP verwijderen moet?

    Alvast bedankt.
  • Volg de links die ik het volgende topic postte, misschien heb je daar wat aan:

    http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=74040
  • In Win98 kon je Win98 er nogmaals overheen installeren. Via de CD-rom speler set-up opzoeken op de CD-Rom van W98 en daar ging die. Al je instellingen bleven behouden, maar Win98 was dan wel weer in orde.

    Kan je thans via de CD-Rom WinXP er ook opnieuw overheen installeren? Net als bij Win98 dus. Ik weet niet of dit kan, maar probeer het eens.
  • Met Windows XP kan het ook. Alleen op het besturingsysteem die je hebt draaien. In mijn geval is dat Windows 98. In Windows XP kan ik niet meer komen, dus ik kan er ook niets overheen kopieren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.