Vraag & Antwoord

OS Windows

6 gig weg, 2 gig vrij?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik kopieer net 6GB van schijf A naar schijf B, vervolgens gooi ik de bestanden op schijf A weg en denk zo 6GB vrij te maken, echter het is maar 2GB … terwijl op schijf B wel 6GB data staat. Prullenbak is leeg, en ook schijfopruiming en cleansweep geven niks aan. Reboot ook al geprobeerd zonder resultaat.
  Waar is die 4GB gebleven, ik heb die ruimte hard nodig, iemand een idee?

  Het gebruikte OS is windows XP Pro zonder SP
 • Hidden/System files? Swap file, hibernation file?
 • Het is opgelost met wat zoeken op internet, ik dacht met het leeggooien van de prullenbak alle files te hebben weggegooid, maar dat achterlijke systemworks houdt nog een extra prullenbak bij waar die bestanden in zaten.

  Bedankt voor je meedenken, en heb nog een vraagje, hibernation file kwam ik inderdaad tegen, maar wat is dat nu eigenlijk?
 • Hoi Speedy,

  Hoe krijg je die verborgen (extra) prullenbak dan leeg? Want als die ook weer zoveel plaats inneemt, wil ik die ruimte ook wel vrij hebben. Systeem WinXP home.

  groet.
 • [quote:4ff3e8e01d="Speedy"]Het is opgelost met wat zoeken op internet, ik dacht met het leeggooien van de prullenbak alle files te hebben weggegooid, maar dat achterlijke systemworks houdt nog een extra prullenbak bij waar die bestanden in zaten.

  Bedankt voor je meedenken, en heb nog een vraagje, hibernation file kwam ik inderdaad tegen, maar wat is dat nu eigenlijk?[/quote:4ff3e8e01d]
  Daar worden gegevens in opgeslagen als je PC gaat slapen.
 • Ok, weer wat geleerd :)

  Die prullenbak van Systemworks krijg je leeg door rechtermuisknop op de gewone prullenbak te klikken en daar voor Unrearse wizard te kiezen, vervolgens voor Erase All. Zat bij mij 7 gig aan data in, dus als je systemworks gebruikt en dit niet wist zou ik er even naar kijken :)
 • dat is trouwens altijd zo windows houdt zelf altijd nog ergens in je pc een mapje met al je verwijderde dingen die gaan er na zoveel dagen geloof ik uit, maar volgens mij werkt dat niet helemaal. Dat is een van de redenen dat mensen om de zoveel tijd hun pc moeten resetten, als je zoiets hebt als systemworks beperk je dat al.

  Dat van dat prullenbakje dat is Norton Utilities, Systemworks is gewoon een soort overkoepeling van verschillende programma's. Net zoals office word, excel enz. eronder heeft zitten.
 • [quote:3389bd81e4="termin8or"]dat is trouwens altijd zo windows houdt zelf altijd nog ergens in je pc een mapje met al je verwijderde dingen die gaan er na zoveel dagen geloof ik uit, maar volgens mij werkt dat niet helemaal.[/quote:3389bd81e4]

  De reden dat dat niet werkt is omdat het niet zo is. Windows houdt de prullenmand bij and that's it. Als je het daaruit weggooit dan moet je software van derden gebruiken om het terug te kunnen halen, omdat het wordt verwijderd door de entry uit de bestandtabel te wissen. De data staat er nog wel, maar Windows kan er absoluut niks meer mee.
 • [quote:cd14f2ed35="Binary"][quote:cd14f2ed35="termin8or"]dat is trouwens altijd zo windows houdt zelf altijd nog ergens in je pc een mapje met al je verwijderde dingen die gaan er na zoveel dagen geloof ik uit, maar volgens mij werkt dat niet helemaal.[/quote:cd14f2ed35]

  De reden dat dat niet werkt is omdat het niet zo is. Windows houdt de prullenmand bij and that's it. Als je het daaruit weggooit dan moet je software van derden gebruiken om het terug te kunnen halen, omdat het wordt verwijderd door de entry uit de bestandtabel te wissen. De data staat er nog wel, maar Windows kan er absoluut niks meer mee.[/quote:cd14f2ed35]

  zkr wel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.