Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

register win xp defragmenteren

joop j
20 antwoorden
 • Mijn register is wel erg groot geworden. Na exporteren blijkt het 65 Mb te zijn. Weet iemand een manier om dit te defragmenteren?
 • Bij mijn weten defragementeer je een harddisk en niet je register.
  Als je register zou groot is geworden lijkt het me beter dat je kijkt of er verwijzingen in staan die je kunt verwijderen.
  Maar ik denk uitgaande van je vraag dat je niet veel kaas gegeten hebt
  van het omgaan met een register.

  Download jv16powertool bij www.jv16.org om je register op te schonen.
  Een programma als regscrub xp kan ook goede dienst doen.
  Te downloaden bij home.carolina.rr.com/lexunfreeware .
 • handmatig opschonen, of een nieuw register aanmaken zijn de enige 2 opties. In het laatste geval dien je alles opnieuw te installeren; in beide gevallen een klus voor rainy days
 • Ook een register kan gedefragmenteerd raken Pdexie. Ik test namelijk erg veel programma`s die ook weer vrij vlot gewist worden.
  Veel opschoon-programma`s doen nuttig werk zoals RegScrub, Ad-Aware, RegClean en ook Norton UT.
  Een ding doen ze niet, nl het register defragmenteren.
  Vroeger (oude win versies) kon ik met truukjes het register wel defragmenteren maar met XP lukt mij dat (nog) niet.
  Ik zoek dus steun van een expert en niet van een amateur die denkt dat een register kleiner wordt door het slechts op te schonen.
  Wie weet het echt?
 • misschien is dit iets voor je http://216.239.33.100/search?q=cache:x30fyAEuUZsC:www.systweak.com/advsysopt/++%22defrag+registry%22&hl=en&ie=UTF-8
 • Heinek,

  Eén ding moet je goed voor ogen houden: De mensen die antwoord geven op je vragen doen dit echt met goede bedoelingen. Het heeft geen zin om mensen te gaan uitmaken voor amateurs of ik weet niet wat nog….
  Zij proberen jouw problemen mee op te lossen.

  On topic nu:
  De omvang van het register, het hart van Windows, is veelbepalend voor de snelheid van het besturingssysteem.
  Sleutels uit je register verwijderen gaat inderdaad je register niet verkleinen. De openingen blijven bestaan, en de ontstane ruimtes worden niet opnieuw ingevuld. Je register defragmenteren zou ik het ook niet noemen. Onder Win 9.x kon je het mits wat hulptrucjes, het register [b:79e31cbc04]opnieuw aanmaken[/b:79e31cbc04]. Of dit ook met win XP kan weet ik niet. Probeer eens door te booten van je win Xp cd. Misschien staat er bij de Repair een optie waarmee je dit kan doen?

  Marc
 • [quote:add41278cd="Heinek"]Ook een register kan gedefragmenteerd raken Pdexie. Ik test namelijk erg veel programma`s die ook weer vrij vlot gewist worden.
  Veel opschoon-programma`s doen nuttig werk zoals RegScrub, Ad-Aware, RegClean en ook Norton UT.
  Een ding doen ze niet, nl het register defragmenteren.
  Vroeger (oude win versies) kon ik met truukjes het register wel defragmenteren maar met XP lukt mij dat (nog) niet.
  Ik zoek dus steun van een expert en niet van een amateur die denkt dat een register kleiner wordt door het slechts op te schonen.
  Wie weet het echt?[/quote:add41278cd]

  Als je het allemaal zou goed weet waarom vraag je het dan hier.
  Of ben je nu zelf een keer een expert.
 • Ik gebruik zelf het programma WinRescue XP.

  http://superwin.com
  escuexp.htm


  Dit programma kent de optie Regpack. Volgens mij doet dit precies wat je zoekt.
 • Winrescue XP inderdaad.

  Of open regedit, exporteer register en importeer je export. Ik ben niet bepaald een amateur, maar reageren staat vrij dacht ik zo.
  Er zijn wel eens berichten van amateurs die zeer nuttig zijn. Dus dat verzoek van je slaat nergens op.
 • Heb ík toevallig een vraag over WinRescue :D
  Als ik 't download is 't toch echt shareware, en geen freeware zoals ik weleens heb gelezen (ook in C!T)… en volgens mij doe ik niks fout…


  Of toch? 8)
 • Gewoon regelmatig Regclean draaien.

  No Problemo 8)
 • Of niet rommelen :roll:

  Mijn NTUSER.DAT staat al maanden op 1307 Kb. System op 10777 Kb.
  Ik beperk me dan ook tot programmatuur die ik strikt nodig heb.
 • Om te beginnen was en is het niet mijn bedoeling geweest om je te beledigen of zo Pdexie. Je gaf echter wel zelf een voorzetje door op te merken dat ik geen kaas eet en zo.
  Uiteraard zijn we tot op zekere hoogte allemaal amateurs, maar ja, de een weet van een specifiek onderwerp wel veeeeel meer dan de ander. En dat noem ik een specialist. Sorry dus.
  Terug naar het originele probleem: hoe defragmenteer ik in win-xp het register. Nou volgens mij is dat gewoon onmogelijk. Met opschoon-progjes (ook regclean)wordt het niet of bijna niet kleiner. Ook met de goedbedoelde adviezen hierboven. Het bedrijf KMCS heeft behoorlijk wat ut`s maar die schonen gewoon op en\of ze comprimeren het register met ongeveer 14% in mijn geval. Maar het blijft even langzaam gaan! Voor win xp is er op dit gebied nog niet veel te vinden.Het register heb ik ook met de hand nog behoorlijk schoon weten te krijgen maar het systeem dat eerst zo snel was blijft gewoon zeer langzaam opstarten. Het is duidelijk dat win-xp hier heel anders mee omgaat dan de oudere versies.
  Ik ga nu een oude maar zeer goedwerkende behandeling toepassen : formatteren die hap.
  Op mijn tweede schijf heb ik alle geïnstalleerde programma`s dus het gaat wat sneller dan gemiddeld. Het SP-1 zal ik niet meer installeren want dat viel me tegen. Volgens mij werd de boel hierdoor extra vertraagd, zeker bij het opstarten.
  Mocht iemand een progje vinden om het register kleiner te maken en niet comprimeren dan zou dit een aanwinst zijn.
 • Als je computer langzaam opstart kan het misschien een optie zijn om het
  programma bootvis te downloaden bij microsoft en laat dat programmaatje een keer draaien, wil ook nog wel eens helpen.

  http://www.microsoft.com/hwdev/platform/performance/fastboot/BootVis.asp
 • [quote:1d760f9918="Heinek"]Mocht iemand een progje vinden om het register kleiner te maken en niet comprimeren dan zou dit een aanwinst zijn.[/quote:1d760f9918]

  Waarbij je dus een onderscheid maakt naar "comprimeren" en "register kleiner maken". Mij lijkt het één het resultaat van het ander. Is dit een tikfout of bedoel je hier écht iets anders?
 • [quote:66cadc8bde="tulanez"]misschien is dit iets voor je http://216.239.33.100/search?q=cache:x30fyAEuUZsC:www.systweak.com/advsysopt/++%22defrag+registry%22&hl=en&ie=UTF-8[/quote:66cadc8bde]
  Volgens mij is dit idd wat gezocht wordt: "Registry optimizer builds the fresh registry from the old one by removing fragmentation, gaps, deleted entries and the boosts your system's performance."
 • Bij mij loopt de bovenstaande link dood. Soms kom ik wel eens meer kreten tegen die inderdaad het defragmenteren van het register doen vermoeden. Het blijkt dan of niet waar te zijn of het register wordt gecomprimeerd of ze hebben het over win9x. Na het comprimeren wordt het register wel iets kleiner maar dat is niet wat ik bedoel. Het blijft dan traag werken allemaal. Niet alleen het booten maar ook het opstarten van grote programma`s zoals Coreldraw en zijn subprogramma`s.
  Op dit moment is het systeem weer watervlug want hoewel ik het een hele klus vind heb ik de C maar weer geformatteerd en loopt win xp weer als vanouds.
  Bootvis had ik er al opstaan maar ik merkte geen verschil. Waarschijnlijk was het register al te ver gedefragmenteerd.
 • Rest me de laatste tip voor je.
  Nu je systeem weer zo werkt als je wilt maak dan nu een image
  van je harddisk bijv mbv het programma ghost.

  Heb ik zelf ook gedaan je hebt dan een goede basis om terug te keren
  en het scheelt je echt een hele hoop werk.
 • Ga ik ook es proberen. Dat herstelpunten gedoe van win xp werkte bij mij voor geen meter. Ik vermoed dat door al die opschoon en andere progjes er af en toe belangrijke systeembestandjes gesneuveld zijn.
  Allemaal bedankt.
  Jolanda H.
 • [quote:4fcc9b3c6d="Heinek"]Bij mij loopt de bovenstaande link dood. .[/quote:4fcc9b3c6d]
  die link doet het anders prima hoor, gewoon goed lezen op die pagina.
  enniewees, ipv Ghost kun je ook Drive Image 5.0 proberen. Uitstékend programma.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.