Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP pro / account met beperkte rechten/

None
5 antwoorden
 • He he, dat is een tijdje geleden. Maar gelukkig mijn gebruikersnaam stond er nog in.

  Hier mijn vraag.
  Ik heb thuis een pc staan waarop XP pro geinstallerd is.
  Er zijn daarop 3 gebruikers die elk hun eigen wachtwoord en rechten hebben.
  Voor onze jongste heb ik (na herhaaldelijk niet [/color:0b46a283d3]nakomen van afspraken) een account met beperkte rechten gemaakt en de beveiligingsinstellingen verhoogd.

  Nu loop ik echter tegen het probleem aan dat hij zijn spelletjes niet meer kan spelen zonder dat ik hem weer Administor-rechten [/color:0b46a283d3]geef.

  Ik heb bij Microsoft in de database gekeken en daar staat een soort gelijk probleem. Hij krijgt namelijk de melding dat hij de originele cd-rom moet inleggen, maar die ligt er natuurlijk al in. Als hij dan probeerd om het spel als nog te starten, komt dezelfde melding telkens terug.
  Melding:: Please insert the correct CD-ROM, select OK and restart application. [/color:0b46a283d3]

  Korte beschrijving van de MS uitleg:
  [b:0b46a283d3]Oorzaak[/b:0b46a283d3]
  Mogelijke oorzaken van deze problemen zijn:
  [i:0b46a283d3]Het cd-rom-station is niet compatibel met het programma.
  U gebruikt een kopie van de programma-cd.
  U bent niet bij de computer aangemeld als beheerder.
  Een taak, Armon32.exe, veroorzaakt problemen bij de controle van de cd-rom.
  U gebruikt een Windows XP Home-account met de functie Snelle gebruikerswisseling. [/i:0b46a283d3]

  [b:0b46a283d3]Oplossing[/b:0b46a283d3]
  U kunt dit probleem oplossen door de cd met het spelprogramma in het cd-rom-station te plaatsen, op OK te klikken en vervolgens te proberen het programma opnieuw te starten.

  Gebruik geen kopie van de cd-rom, maar de officiële versie. Als u Combat Flight Simulator 2 wilt spelen, gebruikt u cd-rom nummer 2.

  Als u werkt met Windows NT, Windows 2000 of Windows XP, meldt u zich af bij de computer en meldt u zich vervolgens weer aan als gebruiker met beheerdersrechten.

  Gebruikt u Windows XP met de functie Snelle gebruikerswisseling, dan haalt u het patchbestand op van de volgende website:
  http://www.microsoft.com/downloads
  elease.asp?releaseid=35831 [/color:0b46a283d3]

  Het patchbestand heb ik ook al gebruikt, maar dan moet ik toch eerst met een account met beheersrechten aanmelden. Echter dat is niet de oplossing die ik zoek.

  Het probleem is niet specifiek voor het boven genoemde spel. Het spel waarmee ik problemen heb is Age of Empire II The Age of Kings, en het is een originele cd.

  Heeft iemand een oplossing of sugestie?
  B.v.d.

  Voor de goede orde. Crosspost is niet gewenst dat weet ik, maar dit bericht komt ook in [b:0b46a283d3]"GAMES" [/b:0b46a283d3]te staan
 • Ik zou zelf eens proberen of je het spel kunt starten met een 'fixed-exe'. Dit is een gekraakte 'opstart-exe' van een spel die niet controleert of de originele cd in het cd-romstation zit. Je zet dit bestand in de installatiemap i.p.v. het originele bestand. Ik gebruik ze zelf ook, aangezien opstarten zonder altijd de cd in het station te moeten hebben een stuk makkelijker is.
 • Waarschijnlijk schrijven deze spellen bepaalde zaken weg naar een partitie/map waarop deze gebruiker geen of onvoldoende rechten heeft. Ik vrees dat je voor die spellen tot nog met je rechten een beetje moet spelen…
  Marc
 • Je zou ook met bv VMware een zgn. virtuele computer met bv Windows 98 kunnen maken. Je zou ook op die virtuele pc Windows XP kunnen installeren (niet aan te bevelen omdat je dan om de 30 dagen opnieuw moet installeren, maar goed)
 • Als je rechtsklikt op een snelkoppeling van dat spel kun je kiezen voor [i:10d29c1669]Uitvoeren als…[/i:10d29c1669] en je eigen account en wachtwoord opgeven. Dan wordt uitsluitend dat spel met Administrator rechten uitgevoerd.

  Een andere mogelijkheid om te proberen: als Administrator: Start > Uitvoeren > [b:10d29c1669]secpol.msc[/b:10d29c1669] > Lokaal beleid > Beveiligingsopties > [i:10d29c1669]Apparaten: cd-rom-toegang beperken tot lokaal aangemelde gebruikers[/i:10d29c1669] > Ingeschakeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.