Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP pro / account met beperkte rechten/

Anoniem
None
5 antwoorden
 • He he, dat is een tijdje geleden. Maar gelukkig mijn gebruikersnaam stond er nog in.

  Hier mijn vraag.
  Ik heb thuis een pc staan waarop XP pro geinstallerd is.
  Er zijn daarop 3 gebruikers die elk hun eigen wachtwoord en rechten hebben.
  Voor onze jongste heb ik (na herhaaldelijk
 • Ik zou zelf eens proberen of je het spel kunt starten met een 'fixed-exe'. Dit is een gekraakte 'opstart-exe' van een spel die niet controleert of de originele cd in het cd-romstation zit. Je zet dit bestand in de installatiemap i.p.v. het originele bestand. Ik gebruik ze zelf ook, aangezien opstarten zonder altijd de cd in het station te moeten hebben een stuk makkelijker is.
 • Waarschijnlijk schrijven deze spellen bepaalde zaken weg naar een partitie/map waarop deze gebruiker geen of onvoldoende rechten heeft. Ik vrees dat je voor die spellen tot nog met je rechten een beetje moet spelen…
  Marc
 • Je zou ook met bv VMware een zgn. virtuele computer met bv Windows 98 kunnen maken. Je zou ook op die virtuele pc Windows XP kunnen installeren (niet aan te bevelen omdat je dan om de 30 dagen opnieuw moet installeren, maar goed)
 • Als je rechtsklikt op een snelkoppeling van dat spel kun je kiezen voor [i:10d29c1669]Uitvoeren als…[/i:10d29c1669] en je eigen account en wachtwoord opgeven. Dan wordt uitsluitend dat spel met Administrator rechten uitgevoerd.

  Een andere mogelijkheid om te proberen: als Administrator: Start > Uitvoeren > [b:10d29c1669]secpol.msc[/b:10d29c1669] > Lokaal beleid > Beveiligingsopties > [i:10d29c1669]Apparaten: cd-rom-toegang beperken tot lokaal aangemelde gebruikers[/i:10d29c1669] > Ingeschakeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.