Vraag & Antwoord

OS Windows

hulp gevraagd:win xp.

Anoniem
ODF
9 antwoorden
 • ik heb een pc van packard bell,waar bij 3cdroms+een rode diskette[quick restore]noemen ze dat bij zit,waar dus ook win xp home opstaat en alle drivers,nu wil ik inplaats van win xp home windows 98 er op zetten.het eraf halen van win xp is geen probeem.er win 98 opzetten ook niet,maar hoe zit het met mijn drivers voor bios/geluidkaart/videokaart en dergelijke.dat staat natuurlijk op die quick restore cd,s .hoe kan ik die drivers er afhalen en dan met win98 installeren,of kan ik na install van win 98 handmatig naar de drivers laten zoeken.weet iemand hoe ik dit voor elkaar krijg en wat voor bestanden zijn het.of zit ik vastgebakken aan win xp
  alvast bedankt voor jullie antwoord
  gr…vedion.
 • Hallo,

  De meeste hardware drivers die onder W98 draaien zijn niet compatibel met XP en vice versa. Houd er rekening mee dat je voor de meeste hardware drivers moet downen die compatible zijn met W98.

  Vraagje: waarom in hemelsnaam terug naar W98? XP is stabieler en sneller (met de juiste hardware).

  Als ik jou was zou ik gewoon XP gebruiken. Je kan ook beide op je PC installeren.
 • Kijk even bij apparaatbeheer welke onderdelen er in je comp zitten (beeldkaart, modem, netwerkkaart, geluidskaart,…..)
  Ga eerst op internet zoeken naar de juiste drivers voor deze apparaten. Als je alle drivers gevonden hebt kun je de overstap wagen.
  Maar tulanez heeft gelijk: Xp is stabieler!

  Suc6
  Marc
 • ik heb altijd met win98 0f winme gedraaid,dat liep wel lekker snel…nu heb ik ongeveer een maand of 4 winxp home..kan nu niet zeggen dat dat reuze snel is.gisteren ben ik bij een kennis geweest zelfde dorp zelfde profider.tragere pc en toch overal sneller mee dan die van mij .ook het internet gebeuren is bij hem sneller dan die van mij..ik draai met amd 1000 mhz/256 mb ram geheugen.en hij met 450mhz/en 64 mb ram ,ik vraag mij dan ook af waarom het dan bij mij dan zo traag gaat,en bij hem sneller of staan er kwa instellingen dingen niet helemaal goed,zoals internet opties,wat moet nu eigenlijk aangevinkt staan en wat niet /het virtueel geheugen waar moet dat op staan???allemaal vraag tekentjes dus…misschien weten jullie raad.kwa stabiliteid wint windows xp..geen blauwe schermen of vast lopers..alvast bedankt…vedion.
 • Om XP lekker te laten draaien zou ik 384 Mb installeren. Voor wat XP zelf betreft, dan kun je helemaal aanpassen met allerlei tweak-programma's (zit vaak gedegen uitleg bij). Allerlei grafische leukigheidjes onder XP zorgen ervoor dat niet je niet alles uit XP haalt qua prestaties. De eerste stap is vaak om deze uit te zetten. De volgende stap is het uitschakelen van voor jou nutteloze processen. Met sommige tweak-programma's kun je zelfs je processor en je modem beter laten presteren. Eerder vandaag vroeg iemand naar tweak-programma's in dit forum, dus daar kun je eventueel de links vandaan halen.

  Met MSconfig.exe kun je overigens ook al heel wat bereiken door opstartprocessen te regelen etc. Na al dat geknutsel aan XP is XP sneller, maar (als ik voor mezelf spreek) nog even stabiel. Daarnaast moet net als ieder ander OS ook XP onderhouden worden (defrag van HD en register, etc).

  Wellicht hebben andere forum lezers nog wat tips voor je, maar ik meen dat iedereen het erover eens is: XP is beter.
 • Ik denk dat je via deze [b:7c4ba4f1f4]link[/b:7c4ba4f1f4] Windows 98SE drivers kunt vinden voor je Dell PC.
 • [quote:589b98c92c="ODF"]Ik denk dat je via deze [b:589b98c92c]link[/b:589b98c92c] Windows 98SE drivers kunt vinden voor je Dell PC.[/quote:589b98c92c]

  Dat is lastig als de gebruiker een Packard bell heeft :wink:
  ik heb even op de internetpagina van [b:589b98c92c]packard bell[/b:589b98c92c] gekeken, maar deze werkt helaas nog niet optimaal.
 • [quote:d8c61b68f0="tulanez"]Om XP lekker te laten draaien zou ik 384 Mb installeren. [/quote:d8c61b68f0] Ik draai 256 MB met een AMD 1800+ en dat loopt als een zonnetje, dus ik zou me niet kunnen voorstellen hoe het dan met 384 MB zou gaan. Enne….Vedion als er bij apparaatbeheer vraagtekentjes staan dan is er iets heel erg mis. :cry: :cry:
 • sorry,
  ik had het bericht 2 keer geplaatst maar ik weet niet hoe ik het moet verwijderen. :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.