Vraag & Antwoord

OS Windows

Software installatie op nieuwe PC geeft foutmelding

3 antwoorden
  • Op mijn recent gekochte PC heb ik problemen met het installeren van software. Het betreft (kinder)software van Ernst & Bobbie en een Interactieve wereldreis van AddoStuur. De software wordt vanaf CD geïnstalleerd en gespeeld Bij het installeren komt de melding : "Insufficient memory of disk space" Op de oude configuratie (WIN 98 SE met 64 Mb ) functioneert de software wel Het nieuwe systeem is een AMD Athlon XP 1800+ 256 MB OS = WIN 98 SE
  • Wat voor spelen zij het ? Win95 of zo ? Heb je van je oude configuratie nog de config.sys en autoexec.bat ? Vergelijk deze met je nieuwe ? Gokje, maar grote kans dat daar Himem.sys emm386.exe file=nn buffers=nn intbreken.
  • Heh... Ik heb wel eens vergelijkbare problemen gehad. Kennelijk vinden oude spelletjes het niet leuk dat ik 512 MB intern geheugen heb, of meer dan 40 GB aan hard dis storage. En NTFS is al helemaal gehaat met oudere software. Ik vind het eigenlijk wel jammer maar 90% van de software die ik heb kan ik niet meer gebruiken omdat mijn machine te krachtig is. Zoals een pinball spelletje dat ik heb. Op mijn antieke Intel-XT van 8 MHz had dit spel een behoorlijk goede snelheid. Op mijn huidige 866 PIII krijg ik gelijk de boodschap "Game over" op het moment dat ik het opstart. Errug leuk... Als je die spelletjes op CD hebt en het is een beetje mooi weer, neem ze dan mee naar buiten en ga er lekker mee frisbeeen. Dan heb je er nog enig plezier aan... (Of koop een oude, derdehands computer met Windows '95...:P)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.